Norgescupfinale Riska 2011 (oppdatert med bilder)

  

(Innlegget vil bli oppdatert) 

Norgescupfinalen er vel i havn, og i eliteklassene dro Mardon Moi og Lene Dyrkorn i land seirene igjen. Mardon så en stund ut til å kunne være truet, med bare et par prikkers ledelse etter førsterunde – men som i går var det rutinen som seiret. Disse to vinner også eliteklassene suverent, med full poengpott! Dagens gladeste var nok likevel Kristoffer Leirvaag, som slo til i sesongavslutningen og kapret andreplassen  med 51 prikker, etter en litt trøblete sesong der han nok ikke har fått fullt betalt for treningsarbeidet. Deretter fulgte Ib Vegard Andersen (52), Martin Fjermedal (54) og Haakon Pedersen. Sammenlagt kunne  likevel Ib Vegard innkassere sølvet og Håkon bronsen.
Hos jentene var Helene Sørlie nummer 2 i dag, foran Camilla Dybedal. Jentene har vekslet på å være best hele sesongen, og Helene dro innpå i sammendraget – men ikke nok til å ta fra Camilla andreplassen. 

 I A-klassen ble det ny seier til Tor Bjørnar Knudsen fra arrangørklubben, han har jo vunnet alle norgescupløp han har kjørt i år. Joakim Sætre fra OMS tok andreplassen – det klarte han også i tredje NC-runde, men har ellers svakere plasseringer. Ingen av de to i teten kunne derfor hevde seg helt i toppen sammenlagt. Siste pallplass gikk til Thomas  Røssnes, deretter fulgte Henrik Haga, Andreas Dammyr og Marius Christiansen. Dette brakte Henrik Haga til topps sammenlagt, foran klubbkamerat Sander Meling og Thomas Røssnes fra Vestkant Trial. Riska har jo dominert øvre del av A-klassen dette året, med fra en til tre på pallen i samtlige løp – i tillegg til de tre nevnte har også Ole Bård Madsen vært på pallen, så her har Riska et særdeles sterkt lag!   

Sander Meling, Henrik Haga og Thomas Røssnes

B-klassen var Martin B. Martinsen  fra Lista suverent best. Han har hatt flott stigning i høstsesongen, vant også forrige runde i sør-cupen, og slo til med suveren kjøring her i Riska. Bare 1 prikk i første runde og 7 totalt  i disse løypene er sterkt! Sesongen sett under ett har likevel Thomas Selde Sørensen fra Flosta vært klart sterkest, foran Kenneth Saltved ( Karmøy-nummer 2 også i dette løpet) og Kristian Haugland fra Vestkant Trial. 

Silje Østlie, Horten, vant KB. Hun tok sin første seier i klassen, og dagens nummer to Ine Susanne Jensen fra Randaberg hadde også sin  beste plassering for året. Erika Melchior vant likevel Norgescupen ganske klart foran Silje og Siv Tove Vassdal Nilssen. Alle disse tre finnes for øvrig nå på folkehøgskolen i Valle, og bør ha de beste forutsetninger for å komme et skritt eller sju videre. (Toppduoen i A, Sander og Henrik fra Riska, gikk for øvrig der i fjor!)
(All honnør til Evelina Melchior i KC, men at Trialavisa først utropte henne til vinner var dessverre en glipp!) 

I C-klassen ble det en ny seier til Nils-Johan Gunvaldsen, som også vant cupen sammenlagt. I forrige runde måtte Nils-Johan nøye seg med andreplass, men da sørget storebror Ole-Jacob til gjengjeld for  å vinne B slik at bare en av årets NC-runder har vært uten noen Gunvaldsenseier 🙂   Dagens toer Andreas Ore Wormsen og nr 3 Anders Paulsen tok også de øvrige pallplassene sammenlagt- men byttet plass. 

Jenter C: Maritha Christensen, Julie Sandanger og Linda Hjell

Julie Sandanger tok også en ny triumf i KC, sin femte på rad-og vinner dermed sammenlagt med full pott. Toer ble Linda Hjell, nr 3 Maritha Christensen og nummer 4 Thea Holte Sangedal. Dette var årsbeste for Linda, som halte godt innpå i sammendraget-men ikke nok til å ta fra Maritha andreplassen. De tre jentene på pallen i løpet søndag deltok for øvrig også i NM for kvinner, da med rundt dobbelt så mange prikker som de fikk søndag. Alle mente å ha hatt det slitsomt men moro, og det kan tyde på at arrangøren hadde funnet et seksjonsnivå som egner seg for NM. Det skilte godt – rekkefølgen er omlag som i klassene søndag – og også vinneren hadde godt med prikker, uten å ekskludere så mange at løpet blir svært fattig på deltakere. Jenteklassen i NM  hadde hele 12 fullførende, og da manglet det også et par stykker fra KB – og nivået var høyst akseptabelt. Med det mylderet av jenter vi så nedover i klassene både nå i helga og i regioncupene ser det ganske lyst ut for framtida! Støttegruppa for kvinnetrial i Norge feirer for øvrig sitt 10-årsjubileum med samling i helga etter lag-NM – se egen innbydelse over, eller sjekk på Hobøls hjenmeside  

Kristine Bakurowitz vant KD og  Daniel Tangen (Riska) vant D. (Bildet øverst!) 

I rekruttklassene legges det jo mindre vekt å plassering, men det er likevel ikke mulig å la vær å nevne  Sondre Gilje Haga, som kjørte A-sporet! 12 år ung, ruver ikke spesielt i terrenget, men tøffere enn toget! 
 ( Klassen rekrutt A eksisterer ikke, derfor står han som RB i listene. NB: han kjørte jo da bare 2x 12 seksjoner, som B, slik at prikktallet ikke blir sammenlignbart med A-listene! 

Sondre Gilje Haga debuterte i A-sporet, her i en røys kampestein
Sondre Gilge Haga (12) debuterte i A-sporet, med bravur.

Et veldig gledelig inntrykk fra i dag var for øvrig at det var masse jenter i løypene! Ser ut til å gro godt, spesielt på Vestlandet. 

Det var også en del godt voksne kjørere, det er tydelig at Trim-klassen er på vei opp (Skal være påmeldt ganske mange veteranlag til lag-NM neste helg!) Dette skaper likevel nye utfordringer: Vestene på lørdag kunne da enda gå an, men søndagens ble i knappeste laget for en del. Henrik Wergeland hadde den mest orginale løsningen, han hevdet bestemt at dette var bedre enn å stille med en kroppsnær og kort topp.. 

Henrik wergeland måtte tape vesten til låret !
Startnummervest: alternatv plassering 🙂

Ingen skal for øvrig si at veterangutta ikke tar dette alvorlig: Henrik var utvilsomt ute etter revansje over Jan Dybedahl, gikk tidlig og la seg og ladet godt opp- men det holdt likevel ikke. Lørdag deltok 5 veteraner i NM, søndag var det hele 10 i trimklassene. Hvis Veteranklassen kommer opp i et tilstrekkelig antall deltakere  vil den nok etter hvert også kunne få NM- status. Det arrangeres jo nå både nordisk og EM for klassen +40, og de norske kan godt hevde seg i toppen der, så nivået er allerede på plass-  men det skorter litt på bredden. (I klassene altså, ikke bare på vestene!) 
Ettersom Trimklassen ikke alltid når opp når bilder skal velges ut har jeg satt sammen en egen liten veterankavalkade fra helga! 

 Bilder fra løpet (tekstes etter hvert)

Bilder fra premieutdelingen: 

Resultatene finnes  på Riskas hjemmeside     Bilder på Riskas nett (ekstern lenke)

Sverre Lundevold-Mardon Moi-Lene Dyrkorn

 

NM er avgjort, og det ble storfavoritten som tok kransene, men ikke uten skarp konkurranse.  I seniorklassen ble det til slutt bare 3 prikker som skilte mellom Mardon og Ib Vegard Kaasa Andersen, men ungguttene måtte vente enda et år med å ta skalpen til nå seksdobbelt Norgesmester Mardon Moi. Mardon er med sine 26 år suveren nestor blant gutta og på  tredjeplass finner vi nok en «veteran»: Martin Hemmer (22). Det var kamp på kniven også om bronsen: her ledet Martin Hemmer med 41 prikker etter første runde, en foran Håkon Pedersen (42), deretter fulgte Kristoffer Leirvaag og Martin Fjermedal som begge hadde 48. Martin Fjermedal kjørte en sterk andrerunde på 35 (den var det bare Ib Vegard som matchet) og var dermed bare en prikk fra å kapre bronsen.  
Også blant jentene holdt veteran Lene Dyrkorn unna, her så det virkelig jevnt ut etter første runde: Lene og Helene Sørlie hadde begge 20 prikker, Camilla Dybedal fulgte hakk i hæl med 21. Her skilte det mer i mål: rutinen vant, men dette ble også rekkefølgen på pallen. Lene har jo en lang karriere både nasjonalt og internasjonalt, men hadde en liten pause slik at hun «bare» har 3 NM-titler. (Men  5 nordiske mesterskap, etter en rask fingertelling) 

I juniorklassen har Norge en svært sterkt felt, men så godt som Sverre Lundevold har kjørt internasjonalt i det siste var han jo klar favoritt. De forholdsvis vanskelige seksjonene gjorde at det skilte godt også blant de beste førerne, og Sverre var med sine 13 prikker klart best. Sølvinner Martin Karlsen kjørte likevel strålende, og viser jo at han godt kan hive seg ut internasjonalt når som helst – det er tross alt en av Europas og verdens beste 16-åringer han hadde foran seg på lista! Bronsevinner ble Ole Kristian Sørensen fra Flosta, også det en svært sterk prestasjon: den krevende seksjon 10 var det bare medaljevinnerne som kom seg gjennom. 

Til og med i den innlagte veteranklassen var de gamle eldst, og super-superveteran Helge Ruden (Hobøl) gikk seirende ut. Han vant faktisk også da Riska arrangerte NM for 25 år siden, så dette ble et skikkelig jubileum! Helge har fra før 4 seniormesterskap og dessuten en tittel i 50 ccm, som da var egen klasse (med 16 års grense – nedover vel og merke- ungene i dag vet kanskje ikke hvor heldige de er!?) og har faktisk deltatt sammenhengende i løp siden 1979 da han ble gammel nok. Andremann hos veteranene ble Roy Dybedahl, Trøgstad (far til og minder for Camilla) og tredjeplassen gikk til Henrik Wergeland fra Asker. 

Løpet hadde mange gode og krevende seksjoner. Nede i sentrum hadde klubben slått til med en som ikke står tilbake for mye av den kunsten som finnes rundt langs veiene, her hadde Tor Magne Seldal og Jan Ove Egeland virkelig gjort en strålende jobb! En både kunnskapsrik og entusiastisk speaker, Ørjan Våge, bidro sterkt til at publikum fikk en flott opplevelse av trial som idrett. 

Mardon Moi i den krevende siste seksjonen på brygga.

Siste seksjon var det faktisk bare Ib Vegard som kom igjennom!

Mads Lexander har kondis og spenst i orden!

Mads Lexander fra Vestkant Trial kom var uheldig med landingen, og ødela framhjulet i første runde-derfor kom han heller aldri til mål. Kreftene var det imidlertid ikke slutt på-i timene etter løpet trente han på sykkeltrial i steinseksjonene oppe ved klubbhuset, og sier at det nok er det han trener mest på. Med god effekt ser det ut til – sjekk også denne videoen her fra området på Vestkanten

Resultater hos Riska Motorsykkelklubb

Bilder fra lørdag:

Hvem trenger motor egentlig? Mads syklet på røde piler!

Kategorier NM