Sverre Lundevold-Mardon Moi-Lene Dyrkorn

 

NM er avgjort, og det ble storfavoritten som tok kransene, men ikke uten skarp konkurranse.  I seniorklassen ble det til slutt bare 3 prikker som skilte mellom Mardon og Ib Vegard Kaasa Andersen, men ungguttene måtte vente enda et år med å ta skalpen til nå seksdobbelt Norgesmester Mardon Moi. Mardon er med sine 26 år suveren nestor blant gutta og på  tredjeplass finner vi nok en «veteran»: Martin Hemmer (22). Det var kamp på kniven også om bronsen: her ledet Martin Hemmer med 41 prikker etter første runde, en foran Håkon Pedersen (42), deretter fulgte Kristoffer Leirvaag og Martin Fjermedal som begge hadde 48. Martin Fjermedal kjørte en sterk andrerunde på 35 (den var det bare Ib Vegard som matchet) og var dermed bare en prikk fra å kapre bronsen.  
Også blant jentene holdt veteran Lene Dyrkorn unna, her så det virkelig jevnt ut etter første runde: Lene og Helene Sørlie hadde begge 20 prikker, Camilla Dybedal fulgte hakk i hæl med 21. Her skilte det mer i mål: rutinen vant, men dette ble også rekkefølgen på pallen. Lene har jo en lang karriere både nasjonalt og internasjonalt, men hadde en liten pause slik at hun «bare» har 3 NM-titler. (Men  5 nordiske mesterskap, etter en rask fingertelling) 

I juniorklassen har Norge en svært sterkt felt, men så godt som Sverre Lundevold har kjørt internasjonalt i det siste var han jo klar favoritt. De forholdsvis vanskelige seksjonene gjorde at det skilte godt også blant de beste førerne, og Sverre var med sine 13 prikker klart best. Sølvinner Martin Karlsen kjørte likevel strålende, og viser jo at han godt kan hive seg ut internasjonalt når som helst – det er tross alt en av Europas og verdens beste 16-åringer han hadde foran seg på lista! Bronsevinner ble Ole Kristian Sørensen fra Flosta, også det en svært sterk prestasjon: den krevende seksjon 10 var det bare medaljevinnerne som kom seg gjennom. 

Til og med i den innlagte veteranklassen var de gamle eldst, og super-superveteran Helge Ruden (Hobøl) gikk seirende ut. Han vant faktisk også da Riska arrangerte NM for 25 år siden, så dette ble et skikkelig jubileum! Helge har fra før 4 seniormesterskap og dessuten en tittel i 50 ccm, som da var egen klasse (med 16 års grense – nedover vel og merke- ungene i dag vet kanskje ikke hvor heldige de er!?) og har faktisk deltatt sammenhengende i løp siden 1979 da han ble gammel nok. Andremann hos veteranene ble Roy Dybedahl, Trøgstad (far til og minder for Camilla) og tredjeplassen gikk til Henrik Wergeland fra Asker. 

Løpet hadde mange gode og krevende seksjoner. Nede i sentrum hadde klubben slått til med en som ikke står tilbake for mye av den kunsten som finnes rundt langs veiene, her hadde Tor Magne Seldal og Jan Ove Egeland virkelig gjort en strålende jobb! En både kunnskapsrik og entusiastisk speaker, Ørjan Våge, bidro sterkt til at publikum fikk en flott opplevelse av trial som idrett. 

Mardon Moi i den krevende siste seksjonen på brygga.

Siste seksjon var det faktisk bare Ib Vegard som kom igjennom!

Mads Lexander har kondis og spenst i orden!

Mads Lexander fra Vestkant Trial kom var uheldig med landingen, og ødela framhjulet i første runde-derfor kom han heller aldri til mål. Kreftene var det imidlertid ikke slutt på-i timene etter løpet trente han på sykkeltrial i steinseksjonene oppe ved klubbhuset, og sier at det nok er det han trener mest på. Med god effekt ser det ut til – sjekk også denne videoen her fra området på Vestkanten

Resultater hos Riska Motorsykkelklubb

Bilder fra lørdag:

Hvem trenger motor egentlig? Mads syklet på røde piler!