Til Roma i påsken – for å kjøre trial

Roma i påsken  er mål for for tusener pilgrimer som ønsker oppleve  pavens «Urbi et Orbi» på Petersplassen, såvel som mer sekulære nordmenn som søker varmen og romantisk sinnelag..
I år triller et knippe nordmenn sørover i bobil for å åpne trialsesongen.

Ine Susanne Jensen og Thea Holte Sangedal Foto: Geir T Jensen

Påskeaften er det EM  for kvinner og Youth, og Randabergjentene Thea Holta Sangedal og Ine Susanne Jensen (til høyre)  kunne neppe fått en bedre ramme rundt sin internasjonale debut. Susanne  er 17,  har kjørt trial siden hun var i 10-årsalderen og trener 4-5 ganger i uka – og har som mål i år å klatre så høyt opp på KB-listene som mulig. Thea er 15,  har kjørt i 4-5 år – og starter Norgescupsesongen  i KC.  Begge gleder seg til utenlandsløp, selv om det så klart er litt nerver i spenn nå rett før det braker løs!

Sverre Lundevold foto: Marianne Lundevold

Sverre Lundevold (15)  starter i Youth, han har vært ute og reist før med en 4.plass sammenlagt i 2010 som foreløpig toppnotering. Årets mål er ikke unaturlig seier i Youth Cup, i følge team Norway-sjef Marius Dammyr!

Søndag er det klart for gutta med førerkort , her finner vi rutinerte Ib Vegard Kaasa Andersen og Håkon Pedersen klare for start i seniorklassen. Begge har valgt å ta et år der de virkelig satser, og har tilbragt vinteren i Spania hos Jordi Pasquet for å forberede seg maksimalt. Marius Dammyr mener begge har tatt noen sjumilssteg, og det blir spennende å se hvordan det slår ut i konkurranse. Årets mål er topp 7 i enkeltløp, og topp 15 sammenlagt, og Marius mener gutta er godt forberedt både fysisk og psykisk foran sesongens første løp.

I juniorklassen er Norge ikke representert denne gangen, men vi har en aksje i menn +40 der Magnus Liljeblad (svensk, men gift og bosatt i Oslo!) skal forsøke å forsvare fjorårets sammenlagtseier..
Trialavisa ønsker alle lykke til, og lover å komme tilbake med resulater og bilder!

Sara Hemmert

Nordmenn i svensk mesterskap

Forrige helg arrangerte Kinna  første runde i det svenske mesterskapet / cup. Eddie Karlsson gjentok prestasjonen fra Indoor-SM og slo  Emil Gyllenhammar og Jesper Johansson. Eddie er  16 , og var nr 3 sammenlagt i UEM Youth Cup sist sesong, foran Sverre Lundevold. Gledelig for norske øyne er Thomas Tandberg  på 4.plass! Etter å ha vært årets mest skade- og uhellsrammede utøver flere sesonger på rad ser han endelig  ut til å få bedre betalt for at han ikke har mistet motet?  
I A-cupen finner vi Ivar Norum (16), Hobøl på en flott 2.plass. Ut fra antall prikker ville Ivar plassert seg i toppen også i juniorklassen, som kjører samme seksjoner – men da på 125 ccm slik at det ikke blir direkte sammenlignbart.  Uansett en god sesongstart for unggutten, som etter 2.plass i A-cup sammenlagt 2010 er klar for større utfordringer dette året!

SM-rundene er absolutt å anbefale, og brukes også særlig av de beste førerne da nivået på seksjonene her er en del høyere enn i norsk elite. De neste rundene kolliderer imidlertid med Norgescup, og må nok klare seg uten nordmenn.

Løpssesongen starter: Nytt system, nye navn og nye klasser

Våren er her, trialkjørerne er kommet ut av garasjene og Stevneadministrasjonssystemet – vel om det ikke går på skinner, begynner det vel å nærme seg sporet i hvertfall. Der en glad trialpappa før Kråkerøy  fikk 44 kommentarer på facebook da meldte at han hadde kommet igjennom med påmelding, er det nå stilnet.  Påmeldingslistene for de første løpene begynner å komme på nett. Mange har rykket opp en klasse – spesielt kvinner B begynner gledelig å få en skapelig størrelse-  noen navn er nye, og noen er overraskende:   Sverre Grytnes og Tormod Bjørkli er sikkert kjent fra NMF-kontoret for mange, men dukker nå også opp i SAS som påmeldte – sammen med mer ukjente Test Testesen.  Mens Sverre Grytnes nok har betryggende bakgrunn fra crossen, der de fleste vet fram og bak på en motorsykkel, er Trialavisa mer bekymret for Tormod som er påmeldt i eliteklassen. Et raskt nettsøk avslører likevel at han har en allsidig idrettsbakgrunn.  (Etter det Trialavisa tror er nok påmeldingene et resultat av NMF’s arbeid for å kvalitetssikre systemet, i likhet med de tre løpene som er terminfestet julaften 🙂

Nå drar det seg til mot sesongen. Skal du på påskeferie, husk at påmeldig NC1 blir langfredag, 22.april.  Det er også sesongstart i Sør-Cup og KM Møre og Romsdal og Hordaland Cup helga 30/4 -1/5 .  Både Sør-Cup og Møre og Romsdal benytter SAS-systemet , mens NMK Bergen foreløpig viser til sitt eget system  .

NB: Sør-Cup løpene mangler pr i dag i terminlista til NMF, slik at det ikke har vært mulig å melde seg på. Kristiansand Trialklubb har lovet å rette dette snarest, og påmeldingsfrist blir da over påske! Rettelse: Løpene er nå inne i NMF-lista, med påmelding 21.april (Skjærtorsdag)

Påsktrial i Sotenäs: Oppdatert med innbydelse

Hva er vel påska uten marsipankyllinger,  Kvikk Lunsj og Påsktrial?  I fjor måtte jo løpet avlyses pga manglende vår, og til helga måtte SM-runden flyttes fra Sotenäs til Kinna.
Men frykt ikke- det blir løp i år, i følge Catharina Danielsson – sekretær i Sotenäs Trialklubb.  
Innbydelse
NB: Innbydelsen henviser til reglementet (PM) for Väst-trial, som finnes hos MFU-Partille  når det gjelder klasseinndeling

Løpet arrangeres som vanlig 2.påskedag, dvs 25 april, med påmelding på løpsdagen og start kl 10.00.
Kjøretid fra Oslo er rundt 3 timer, og klubbens hjemmeside har kart og veibeskrivelse