Hordaland Cup 2023

Resultater HC 1 på Kokstad
Resultater HC 2 hos Vestkant Trial
Resultater HC 3 Eikås
Resultater HC 4 Litland

HC sammenlagt 2023

Resultater Stadiontrial

Hordaland Cup kom litt seint i gang i år, da NMK Bergen måtte kaste inn håndkleet og avlyse den første runden, på grunn av svært få påmeldte på oppsatt dato i april.
Heldigvis kom de sterkt tilbake med løp i høst, slik at regionen fikk et usedvanlig godt løpstilbud på tampen av sesongen!
Takk til Graeme Carter for rapporter fra løpene!

Alle løp har hatt pluss/minus 40 deltakere, og med svært mange i de yngste årsklassene.
I Elite og A er det dessverre tynt i rekkene, men den gode rekrutteringen og mange flinke og inspirerende trenere i regionen gir håp for framtida.

Andre runde gikk da hos Vestkant Trial i starten av september, på en dag med usedvanlig godt vær. Vestkant har jo sine spesielle utfordringer ettersom alle seksjoner må merkes og båndes kvelden før løpet. Men med god planlegging gikk det fint, og det var som vanlig gode seksjoner og flere med den lille ekstra nye vrien som er viktig for de som har trent mye på et lite område.
Etter første runde ble det sendt ut en melding til klubbene, med oppfordring til å hjelpe til slik at ungene stiller med sykler i god stand. Gledelig var det da å se at det var mye bedre denne gangen!

HC 3 ble da satt opp på Eikås 1.oktober, og denne gangen var det bra påmelding.

Det ble en kjempefin dag med nydelig vær, som er vanlig når det er et trialløp på Vestlandet. Her må noen stå på god fot med høyere makter!
Etter en fin vekstsesong i sommer måtte klubben klippe mye gress før seksjonene kunne lages, men de hadde fått i gang en god gjeng og seksjonene ble en fin blanding av elv, gressbakker, fjell og bygde steinmomenter. Det siste er jo en spesialitet på Eikås, og de åpenbart både bekjente med tyngre utstyr og et sett med svært erfarne seksjonsbyggere. Her valgte også mange i rekruttalder å kjøre i hovedsettet, slik at det fikk mange fornøyde brukere 😀

HC 4 gikk på Osterøy så seint som 21.oktober, og jammen var det klarvær og sol denne dagen også. Derimot var det langt kaldere enn vanlig, med is på dammene og frost i bakken.

Klubben hadde laget 8 varierte og artige seksjonene for hovedsettet på deres meget variert terreng … alt fra skog til fjell, en «skikkelig» elv (vanndybde opp til bunnpannen), og ikke minst gamle fundamenter fra den tiden området var brukt til gruvedrift. Spennende, men også glatt! Først på grunn av frosten,etter hvert også p.g.a.søle. Arrangøren hadde undervurdert effekten av dette og resultatet var MANGE prikker. Spesielt B-klassen sleit, der hadde beste kjører 64 prikker!! Men førerne tok det stort sett med fatning og humør.

Rekruttene kunne kose seg med mye kjøring med hele 5 runder av 4 artige og varierte seksjoner – i skog og på fjell og gamle fundamenter. Nivået var spredd fra lett til vanskelig, og med «ordentlig» dømming ble det notert både femmere og nuller, og alt i mellom. Rekruttene brukte denne gangen i stor grad like hele kjøretida på 4 ½ time, og kom til mål utslitte men fornøyde.

Osterøy en en klubb der det jobbes mye og godt. De stilte med egne funksjonærer i alle sentrale roller, og hadde heldigvis også en reservedommer på lur, da en klubb i det gode dommersamarbeidet i regionen ikke klarte å stille.
De har også bygd nytt klubbhus, med veranda og tilstøtende verksted. Dermed er sekretariat, stue og kiosk samlet Oppgraderingen vakte glede hos de besøkende, med servering av godbiter rett ut i luke mot terrassen.

Noen vil nok savne resultatene fra Minirekrutt, men publisering av disse det er ikke tillatt etter barneidrettsreglene!
Også i rekrutt ser jeg at enkelte utøvere er yngre enn 11 år, som er grensen for å utarbeide rangerte resultater, og her må nok arrangørene gå seg selv etter i sømmene..