Lag-NM 2023Årets norske mestre for lag er Grimstad Trialklubb (senior), Skiptvet Motoraktivitetsklubb (kvinner), Grimstad Trialklubb (junior) og Hobøl Motorklubb (veteran).Rangerte resultater

Resultater med seksjoner (ikke rangert, men plassering står til venstre)

I tillegg er det mulig at OMS ble norsk mester i arrangement av Lag-NM, for her var det kontroll på det meste! Det som særlig er flott var at det knapt var kø, ettersom de brave seksjonsleggerne hadde slått til med hele 20 seksjoner! I det lå også et differensiert grønt spor, der åpen grønn kjørte litt lettere mens kvinner og veteran hadde det noe vanskeligere enn tidligere. Det var løypesjef Bjørn Hovdens klare intensjon, og antall prikker på de beste lagene viser vel at han lyktes godt.
I et par seksjoner var det også lagt uten piler, og et sted kjørte rødt og grønn veteran samme spor – da som letteste seksjon i rød og i hvert fall en av de vanskeligste i grønn.

Som alltid er det mange kjørere som imponerer og kjører over evne når det er lag, samtidig er det mange lag som imponerer og gleder med godt humør og å støtte hverandre i medgang og motgang. Det var nok også et godt trekk å redusere antall tellende førere til 2 – da blir det flere som kan stille lag. Deltakelsen totalt var god, men vi hadde jo ønsket oss flere juniorlag, med tanke på framtida!

Mens vi er inne på motgang.. Årets mest uheldige trialfamilie er herved utpekt: Barikmo/Andresen! Anton Nicolai måtte bytte fra Sherco125 til lånt Beta 300 på selve løpsdagen, heldigvis var teknisk velvillige til å stille med ny kontroll – men det er jo litt av en overgang! Det er bare det siste uhellet: Bobilen ble stående på Hønefoss etter motorhavari på vei hjem fra Skodje. «Normalbilen» ble også alvorlig syk, slik at familien stilte med lånt personbil fra en kant, og lånt campingvogn fra en annen. ( Men ingen overraskelse at så trivelige og hjelpsomme folk får støtte av andre når det trengs!)

Lag NM er konkurranse, men også en feiring av lagfølelsen og av at trial er moro. Disse jentene har pyntet seg til fest!

Jeg prøver å få tatt bilde av alle lag, men mangler noen. Send inn hvis du har bilde av Gyldne Tider, Kamfer Grønn Kiwi eller OMS 2 i Åpen grønn!
I tillegg mangler pallen i åpen grønn..

Under premieutdelingene ble mange takket, og med god grunn. To av de velfortjente sjokolade-mottakerne var Per-Arne Nyskog og Tove Elin Myrvold Nyskog. Det er lett å slutte seg til!
Tove Elin har faktisk vært krumtapp i sekretariatet hele 6 helger denne sesongen:
Regionløp i Skiptvet og Trøgstad, på OMS både for NC og lag-NM, EM i Hobøl og jammen dro hun opp for å gjøre en jobb under NC på Skodje også.
Vel fortjent var også en takk til forhandlerne som stiller opp, uten dem hadde det blitt vanskeligere å være trialfører!

Erik Tandberg, Atle Dyrkorn og Mardon Moi