EM-suksess i Hobøl

Helgas løp ble suksess på alle fronter. De norske førerne imponerte med en mengde pallplasser, og arrangørene sørget for at løpet ble en stor opplevelse for både deltakere og besøkende. Hobøl er altså arrangør og vertskap, men mange andre klubber er sterkt representert i seksjonsbygging, dommergjerning og den sentrale staben. Dette var et felles løft som lyktes over all forventning.

Resultater lørdag
Resultater søndag
EM-stillingen etter 4 av 6 runder

Bildene nederst i innlegget tekstes etter hvert. Ønsker du bilde av deg selv i bedre oppløsning er det bare å ta kontakt!

Seksjonene fikk mye og fortjent skryt.
Riktignok har det regnet mye i det siste og særlig lørdag ble det noen seksjoner der så godt som alle fikk 5. Nok uten at det var planlagt fra seksjonsbyggerne.

Motoren er over vann, og Jakob Olaus kommer seg videre. Andre var ikke så heldige..
Sykkelen til en sliten minder

Klubben brukte nye områder på «OBOS-tomta» og også noen som sist var i bruk under EM 2007. Transporten var ca 7 km, gjørma var på høyde med det verste jeg har sett..

Vannføringen i bekken var høy, og både den ene og andre fikk testet badevannet. I en seksjon forsvant pila da den ble revet, og var ikke til å finne!

Lørdag var Norge faktisk på pallen i nesten alle klasser. Jarand Matias Vold Gunvaldsen og Sander Bjoraa tok sine første EM-seire i hhv. Championship og junior, Huldeborg Barkved sikret en 3.plass i kvinneklassen og jammen karet Werner Ersland seg opp på pallen i 40+ også.
I Youth International fikk Henrik Horve en flott 2.plass, og i jentenes International ble det 2.plass på Maria Ersland og 3. på Wilde Moi, med flere av de andre norske jentene hakk i hæl.
Så må jeg si at veldig mange andre førere imponerte voldsomt med innsatsviljen, selv om det ble en del prikker. Det krever helt sikkert enda mer slit og mot for de som ligger helt på kanten eller endatil over det de kan forvente å klare!
Søndagen ble det skikkelig spennende, men dessverre var det Jarand som trakk det korteste strået og fikk 3.plassen. Han er fortsatt inne i kampen om sammenlagtseier: To seire til neste helg, samtidig som Teo Colairo ikke blir bedre enn nr 3 er det som skal til..
Huldeborg klatret opp en plass på søndag, også hun bare 2 prikker bak vinneren Alice Minta. Det kan også holde til EM-tittel, ettersom hun ikke er mer enn 40 poeng bak i sammendraget..
I junior ligger Sander Bjoraa nå som nr. 2 og Jonas Jørgensen nr.3 sammenlagt, og det ser lyst ut med god kjøring i Ale neste helg.

Må også si at live-resultatene på nett var en voldsom suksess! Ikke bare for å se hvordan det lå an, men også for å finne ut hvor førerne var. Forhåpentligvis blir systemet å finne fast i Norge om ikke alt for lenge!

Det ble dessverre også en del kø, noen sto opp mot 40 minutter og andre måtte klippe seg forbi for å klare tida. Lørdag fikk ca en fjerdedel av deltakerne tidsprikker, og da er det noe mer enn somling, men søndag gled det mye bedre.

Stig Martinussen og Ivar Norum har hatt store oppgaver i forberedelsene. Flotte eksempler på at unge krefter tar ansvar i klubbene!

Dette var det største EM-løpet på lang tid, med drøyt 130 deltakere hver av dagene. Hobøl har bygd ut depotet mye før dette mesterskapet, og alle fikk plass. Det var også bra med toaletter, flere dusjer og ikke minst en veldig populær kiosk!
Her var det flere fra andre land som gjerne ville hatt sånn service på hjemmebane!

Noen av våre egne kjørere fikk en strabasiøs tur. Dette var altså de dagene da uværet Hans herjet, det var rødt farevarsel, folk ble oppfordret til å holde seg hjemme og alle hovedveier var stengt både øst-vest og sør-nord. Kenneth Urke Larsen fra Skodje måtte koble fra vogna, snu den for hånd og vende nordover igjen et stykke oppover dalen. Så ble det smale fjellveier videre, men fram kom de!

Bilder fra løpet kan dere også finne hos
Nina Håkonsen Trialfoto
Bengt Carlssons bilder
Bengt Carlsson- video