Snart klart for EM i Hobøl

I Hobøl jobbes det intenst med de siste hendene på verket, før innrykket til EM kommer neste uke.

Denne gangen går størstedelen av løpet på klubbens eget område, men med en lengre sløyfe og 6 seksjoner vest for innkjøringen.

Depot for deltakerne er ved området men for tilskuere er det lagt opp til parkering ved Hagaskolen ca 3 km unna, med busstransport til startområdet.

Deltakere må ta kontakt med depotansvarlige før innkjøring – kontaktinfo i informasjonsskriv får du ved å bruke QR-koden under- eller bare klikke på den.
Arrangøren minner også på om at både deltakere og mindere betaler et depositum på kr 100 / 10 Euro for vesten. Det er også det eneste stedet det kan brukes kontanter, i kiosken er det kort eller VIPPS som gjelder!

Depotet åpner torsdag, og fredag er det fullt opp med administrativ og teknisk kontroll, litt trening og ikke minst seksjonsbesiktigelse. (Med vest, og mindere o.l. må holde seg på sidelinja!)

Alle klasser kjører begge dager, med de siste startende kl.11. Kjøretida er 5 timer, så sistemann bør i mål bør før kl 16. Slik løypekartet ser ut skal det altså gå å få sett mye uten å løpe seg fordervet, men den som vil gjennom hele transporten skal få jobbe litt!

Pr i dag er det 130 deltakere fra 16 nasjoner, og mange får sin internasjonale debut denne helga. (NB: Trialavisa har bare sett de foreløpige listene, så enda kommer nok noen navn til!
«Innstegsklassene» er gjerne International , og for jentenes del finner vi hele 6 norske her. Blant gutta er det et annet bilde – her er de norske godt over 40, men valgte International fordi det ikke kreves samme lisenser. I tellende veteranklasse stiller Werner Ersland og Kevin Scrivens, sistnevnte riktignok for Storbritannia denne gangen.
I Youth stiller Henrik Berge Aslaksen, Petter Govertsen, Sander Enger og Patrick Bjørnland Larsen. Henrik kjørte også i Italia, og havnet der et stykke ned på lista selv om han ligger helt i norgestoppen i juniorklassen. Det kan nok være en indikasjon på nivået.
Juniorklassen er største klasse med ca 30 påmeldte. Ni er norske, og de fleste stiller med EM-poeng fra Italia. Her er det for øvrig mange lokale førere fra Østfold, så jeg håper det kommer en skikkelig heiagjeng! Jonas Jørgensen og Sander Bjoraa har gode plasseringer fra Italia, og kan fort havne på pallen. I junior er det også god deltakelse fra Sverige og Finland, og det er tydelig at trialsporten har fortsatt framgangen etter en bølgedal her.
I kvinnenes mesterskapsklasse stiller samtlige norske representasjonskjørere pluss Maria Ersland, og her har vi sterke håp om norsk seier. Huldeborg Barkved ligger tross alt på 2.plass foreløpig, med klare mål om å kapre tittelen i år. I Norge har flere av de andre nærmet seg, og kan også overraske. Lokalt håp her er Ingeborg Bergersen fra Skiptvet, som ligger på 9.plass men fort kan avansere. Gledelig er det også at Regize Toft Jensen (DK) og Moa Arthursson (S) er med!

I herrenes mesterskap er det Jarand-Matias Vold Gunvaldsen som har håp om seier sammenlagt, men Jone Sandvik har vist god og stigende form. (Sondre Gilje Haga og Mats Nilsen kjører ikke EM) Sverige imponerer ellers med hele 5 deltakere, og det skal nok bli tøff kamp i lagkonkurransen i Nordisk senere i høst!