NM 2023

Huldeborg Barkved, Sondre Gilje Haga, Jonas Jørgensen og Bjørn Hovden er årets norske mestere!

Resultater alle klasser

Norske mestere gjennom tidene

Det ville nok ikke gitt allverdens odds å tippe akkurat denne kvartetten som vinnere i dag, men jammen var det spenning og nerver underveis. Seksjoner som så nærmest umulige ut for vanlige folk viste seg å være easy-peasy for de beste, og jammen var det mange av de yngre kjørerne som også imponerte stort. Det gikk ikke veien hver gang, men innsatsen og gutsen til å prøve var upåklagelig!

I NM Elite ble det seier til Sondre, men mange fikk hakeslepp da Jarand-Matias ledet etter første runde. I andrerunden viste likevel Sondre at det var en engangs-glipp, kjørte på 1 prikk og dro seieren greit inn. Men det tetner til i toppen, Jarand og Mats knapper jo innpå forspranget! Mats Nilsen fikk bronsen i dag, men gjør han som sist helg kan han slå tilbake allerede i NC-runden morgen.

Huldeborg Barkved tok en klar NM-seier, men Maddie Hoover var hakk i hæl. Hun kjørte jo utenfor NM-konkurranse, så sølvet gikk til Mette Fidje og bronsen til Seline Meling. De kjørte så godt som likt, og ble skilt på en null..
Ingeborg Bergersen måtte nøye seg med fjerde, men både hun og Maria Ersland kjører stadig bedre. Det var rekord-deltakelse i kvinneklassen med 17 fullførende, og jeg må si juniorjentene imponerer!
Jonas Jørgensen var en klar vinner i junior. Mattias Brattås og Sindre Kjos fulgte hverandre til døra, og her ble det ikke avgjort før i de siste par seksjonene, da Mattias kapret sølvet med 1 prikks margin. Ingen av de to har gått helt til topps i NC junior i år, så det kan bli spennende om de fortsetter like bra i morgen!
Bjørn Hovden dro inn en grei seier til OMS i en litt tynt besatt veteranklasse. Det har skortet på deltakere i veteran også i NC, men en hel del var til stede og hjalp nok også til med avviklingen i år. Så får vi håpe på nok deltakere i de gjenværende NC-rundene til at det kan kåres en cupmester!

Det var god deltakelse og mye kjøreglede i de åpne klassene, her vant Asbjørn Nyskog og Patrick Ødegaarden.

Totalt 75 deltakere var påmeldt. Grimstad var største klubb, og med mange deltakere også fra Kristiansand og Gjerstad er det tydlig hvor tyngdepunktet i norsk trial ligger akkurat nå. Men det stilte folk fra fjern og nær, og flere miljøer er i vekst. Totalt sett er det også klar framgang i nivå, så det kan bli mye spennende å se framover!
I morgen er det norgescup. Seksjonsleggerne har virkelig jobbet for denne helga: De har svingt motorsaga og ryddet fram nye områder, i morgen er det 11 nye seksjoner, og i de fire som gjenbrukes er det flere endringer. Tenker de ikke på oss sukket en sliten minder, før de tok fatt på en full ny runde med besiktigelse i kveld..

Løpet ble vist på «direktesport», og opptaket kan ses her (krever innlogging)

Bilder fra premieutdeling kommer

Seksjon 15 var bøygen i det grønne sporet. Bare 4 jenter kom opp denne kanten, men her gjør Wilde et skikkelig godt forsøk!

En kommentar om “NM 2023”

Det er stengt for kommentarer.