Resultater fra Skiptvet (oppdatert)

Foto: Hobøl Motorklubb

Over 50 kjørere stilte i den andre runden av regioncup Øst, og fikk en fin dag i godt vær.

Resultater alle klasser

Bilder fra løpet hos Nina Håkonsen

Sammenliknet med samme løp i fjor var det en gledelig økning i eliteklassen, med hele 7 deltakere, og også litt en liten økning i Junior og Ungdom
Når du ser på resultatene: Husk at klasse Veteran og Ungdom her i Øst kjører gult spor (mens listene har grønn overskrift). Det forklarer også hvorfor det finnes mange veterankjørere i klasse Trim, og mange som holder alder til ungdom i Åpen Grønn.
Oversikt over klasser og nivå
Nivåbeskrivelsene varierer mellom klasser i samme spor – det vil jo forutsette at det legges mer enn 7 seksjoner. I dette løpet har derfor alle som kjørte samme farge også kjørt samme nivå.

Eliteklassene ble vunnet av Ingeborg Bergersen og Asbjørn Nyskog, som jo begge har kjørt denne klassen også i Norgescup. Nå er jo vanskelighetsgraden noe som kan variere en del, men resten av deltakerne i elite bruker nok regionløpene til å smake på et litt høyere nivå enn det de kjører i NC. Akkurat i dette løpet har nok likevel det røde sporet vært på den enkle siden.

I junior vant Olay Lauritzen (OMS) foran Sander Enger (Skiptvet). Både disse to, Ulrik Lundby og Ulrik Bildal kan nok ha hevet seg et hakk eller to siden i fjor, og det blir moro å se hva Norgescupen bringer!
I kvinner junior var Maren Rosseland Strande dessverre eneste deltaker, men hun har jammen kjørt bra! I dette løpet kjørte alle klasser samtlige 7 seksjoner, og hun ville hevdet seg godt også i andre grønne klasser.

I Ungdom vant Philip Gran Wamli, og her er det særlig en sterk siste runde som imponerer.
Åpen grønn
Joakim og Henrik Østby Furu vant også hver sin klasse i grønt spor, og de var også de beste kjørerne under sånn ca 50 år i dette sporet.
Det er jo ikke til å komme forbi at rutine ofte trumfer ungdommelig pågangsmot, og Helge Ruden i Trim kjørte på 2 prikker – selv om han og sykkelen vel må snart må nærme seg 100 år til sammen!

Vetrankjørene 40 pluss fordelte seg i dag på Åpen Blå (Are Wergeland Krog) , Veteran i gult spor med 5 deltakere og Trim med 8 deltakere. Tilsammen en imponerende gjeng med gjennomsnittsalder på drøyt 50 år!
I det gule sporet ble det et durabelig oppgjør mellom Ingeborg Bergersen, Bjørn Hovden og Henning Hauge Nilsen. Veteranene dro seieren i land – begge fikk 7 prikker mot Ingeborgs 8. Bra kjørt, Ingeborg!
De fleste i kategorien «Godt voksen» kjørte altså Trim, og hadde det storveis. Ellers ekstra hyggelig å se Svein Sæther tilbake!

Så var det, som alltid, en bråte rekrutter i sving, fra bittesmå og oppover, erfarne og ferske – alle var ivrige og dyktige etter hver sine ulike forutsetninger!