Siste runde i Regioncup Øst

Resultater RC5
Sammenlagt region Øst 2022

På OMS ble det kjørt regioncup, 5. og siste runde. Siste?? Allerede?? Ja, med den litt odde terminlista for nasjonale løp i år ble det sånn!
Løpet hadde hele 70 deltakere i alle størrelser og aldre, også en del tilreisende gjester denne gangen.
Det var et usedvanlig flott badevær, og dermed i varmeste laget for trial. Svetten rant hos både kjørere, mindere og de som fulgte løpet til fots. All ære til fotgjengere med bæremeiser og sekker. Jeg målte transporten til nærmere 2 km og rundt 250 kcal pr runde for fotografer i min vektklasse 😀 , og med 3 runder blir det en fullverdig treningsøkt for hvem som helst!

Sindre i seksjon 2

Sindre Kjos kjører elite på lokalplanet, mens han virkelig har fått et gjennombrudd i junior i nasjonale løp. Denne gangen fikk Sindre konkurranse av Mats Lucas Stø fra Grimstad, som kjørte sitt første løp etter det stygge armbruddet han fikk under EM-runden i påska. Han har to stålplater og 25 skruer i og rundt albuleddet, og kan ikke rette armen skikkelig ut. DErmed har han måttet jobbe inn en ny kjørestil, men gir ikke opp satsingen av den grunn. Tvert i mot virker han enda mer motivert til å kjøre på videre, og har åpenbart jobbet godt med alternativ trening og fulgt fysioterapeutens anvisninger til punkt og prikke. I dag ble det en 2 plass i elite, 1 prikk bak Sindre Kjos.
Lista viser at de to har ulike sterke sider, der Sindre f.eks mestret seksjon 2 bedre enn alle andre, mens Mats slo knock-out i seksjon 5. Sindre tok dermed også sammenlagtseieren i cupen.

Hele 4 deltakere i kvinner elite er sjelden i regioncup, og her var det mange gjester fra Trial Team Girls. Spenning helt til siste slutt, da Maria Ersland leverte et kort som var bittelitt bedre enn Hanna Eirin Swart. Ingeborg Bergersen vant likevel sammenlagt, men rakk ikke dette løpet, ettersom hun kom fra ferie samme dag.

Erika Melchior valgte å prøve seg i Åpen Blå denne dagen, og klarte seg jammen bra!

I junior tok Morten Swart innersvingen på Matias Brattås, for første gang denne sesongen, mens Matias tok cupseieren hjem med god margin.
På toppen av pallen i løpet finner vi imidlertid Henrik Aslaksen fra Grimstad. Grimstad har jo utviklet seg til rene stjernefabrikken, der det kommer sterke kjørere på løpende bånd! Løet var jevnt, og 8 lokale kjørere fra mange ulike klubber viser at det også er god rekruttering i vårt distrikt!

Kvinner junior er kanskje den klassen som har best vekst i Norge, og her er resultatlista preget av at det var en jentesamling på OMS i forkant av løpet. Nora Marie Hovde fra Kristiansand var best i dag, mens Maren Strande fra Kråkerøy er beste kjører fra vårt distrikt. Hun vant også cupen klart.
I løpet av sesongen har det vært 5 ulike deltakere i regionup , fra fire ulike klubber, så også hos oss er det god vekst!

Ungdomsklassen er den som er litt tynn i region Østs løp, med bare 2 deltakere. Også her det var Grimstad topp, ved Joakim Thygesen, fulgt av Ulrik F. Lundbye og Oscar Alexander Ova som begge kjører for OMS. To kjørere i ungdom høres jo ikke bra ut, men heldigvis finnes det nesten 20 til i dette sporet fordelt på Åpen Grønn, rekrutt vanskelig og Trim. Trimklassen ser vel ut til å være mer eller mindre så voksne som de kommer til å bli, men resten er ganske unge.

Så er det selvfølgelig en masse herlige rekrutter og minirekrutter 🙂

Voksne kjørere er det svært mange av i distriktet. De fordeler seg på klassene: Denne gangen 7 i Trim ( grønt spor) , 3 i veteran (gult spor) og 4 i åpen blå. Gjennom sesongen har det totalt deltatt 13 ulike kjørere fra regionen i gult og/eller blått spor. De beste veteranene sier også klart fra at de ville ønsket seg det gule sporet i Norgescupen – slik det er nå gidder de ikke stille i tellende klasse der det blir lite utfordrende!

Flere bilder nedenfor.Hvis noen vil ha tilsendt bilde av seg selv i bedre oppløsning – send en melding til meg!
Nina Håkonsen var også på løpet, og tok bilder fra andre seksjoner og fra premieutdelingene- følg med på hennes side på facebook: Nina Håkonsen Trialfoto