NY MELDING: Lisensinfo 53-årsracet ( versjon 3.0)

Kravet om internasjonal lisens inkl kravet om FIME lisens skal være tatt bort for nordiske førere. Det vil heller ikke bli etteranmeldingsavgift. 
Se brev fra arrangør her. 

De nordiske motorsportorganisasjenene under FIM  har enn så lenge en gjensidig avtale om at nasjonal lisens gjelder i nabolandene ved «vanlige løp», inkludert nasjonale mesterskap og Nordisk. 

Ulykkeligvis er det slik at trial-klassen i 53-årsracet i år er blitt meldt inn på den internasjonale terminlista for FIM Europe, og da er det straks andre regler. 

I utgangspunktet en avgift til FIM ( Event Licence) . Den koster ikke allverden. 
Men så er det slik at dette ordinært også krever at man har Internasjonal lisens, og dessuten en helseattest fra lege. .

Etter mange og lange diskusjoner mellom lederne i trial, arrangør og NMF har man nå kommet til en slags enighet. 
Bjørn Hovden skriver: 

Nasjonal lisens er ok og arrangøren har bekreftet dette pr epost. Men i og med at arrangementet er approbert i FIME MÅ alle som skal delta kjøpe en FIME lisens til kr 110. Lisensen heter one meeting event og selges kun som en engangs lisens, IKKE årslisens.

Hvordan skaffe seg FIME lisens? 
https://www.nmfsport.no/t/temasider/utoverinformasjon/utoverlisenser/internasjonale-lisenser

Fr arrangement i norden kan man mao se bort fra «kravet» om internasjonal lisens. Men det anbefales uansett da denne har bedre forsikringsdekning og vi må sikkert krangle neste gang også. Det vil bli endringer til neste år men kun tiden vil vise hva det blir til.

Se også legeskjema og helseskjema til høyre på nettsiden når du har klikket deg inn på linken.

53 års løpet har EMN nr: EMN40-267

Håper dette var noe oppklarende

Mvh

Bjørn

PS: Det har forståelig nok vært reaksjoner på at ulike grener i samme stevne ikke har like lisensregler. 
Så vidt jeg kan finne står trial, roadracing og cross på ulike FIM-Europe terminlister  mens Speedway ikke gjør det, så det er i hvertfall en del av forklaringen!