Nordisk Mesterskap på Kråkerøy

Resultater individuelt         Resultater lag 

Kråkerøy Trialklubb har jo god erfaring med store arrangement, men dette var likevel et foreløpig høydepunkt. 
Ildsjelene i klubben, og gode hjelpere fra hele Østlandet må ha lagt ned veldig mange timer i skogen i forkant, men det ga da også resultater! Det var tatt i bruk nye områder for anledningen, og lagt 2 fulle seksjonssett som vakte begeistring. Lørdag var det riktig nok vanskelig i en del seksjoner ( se seksjonsanalysen ), men arrangørene senket da nivået til lagkonkurransen. 

Totalt deltok over 100 førere fra 6 land, drøyt 60 i Nordisk og 40 i de åpne klassene.
Deltakelsen gjenspeiler jo reiseveien, og denne gangen var det dessverre svært få finske til start.  

Noe kø ble det etter hvert, men de i åpne klasser passet på å vike og nesten alle klarte kjøretida.  

Foto: Nina Håkonsen

Sportslig ble lørdagen en god norsk dag. Eddie Karlsson vant Nordisk Champion-tittelen, men ellers ble det norsk seier i alle klasser. Ingveig Håkonsen vant sin første tittel , Andreas Greaker ble den første veteranmester fra Norge og Jarand-Matias Vold Gunvaldsen vant juniorklassen.
I junior er det gledelig nok god spredning: Mikkel Brade knep sølvet, Linus Almthén bronsen og Leevi Lindquist ble nummer 5. Også i veteranklassen er det fire nasjoner representert blant de 6 beste, og dette er også en klasse med god vekst. 
I kvinneklassen dominerer jo Norge, men Keity Meyer, Maddie Hoover og Regitze  Toft Jensen gjorde ære på seg selv og sine land! Maddie Hoover ble med til Norge etter siste EM-runde og deltar i både Nordisk og NC som oppkjøring til VM-rundene i september.
Ingveig Håkonsen ser ut til å vinne alt på hjemmebane, men ellers er hele det norske laget på godt nivå og ganske jevnkjørte.  
I Championship er Eddie fortsatt best, i en ellers litt trøblete sesong. Deretter følger hele det norske landslaget i tur og orden, med sølv til Ib Vegard og bronse til Sondre Gilje Haga, som virkelig ser ut til å være i slag!  
En liten pussighet vakte overraskelse: Det var lov med motorstopp, med foting! Antakelig utilsiktet i oversettelsen av reglementet, der det i EM kjøres non-stop.

Søndag var det klart for lagkonkurransen. 
her ble det for første gang norsk seier i alle klasser! 

Lagkjøring er moro, og for de beste også god trening foran TdN om noen uker. 

Dessverre stilte ikke Finland i herreklassen, og på stedet ble det da ikke delt ut medaljer. Etter litt att og fram, og finlesing av reglement og forarbeid til reglement ble man likevel enige om at det ikke er noe minstekrav til deltakelse.  Gullmedaljene ble delt ut under NC helga etter! 
Blant jentene var det 3 lag, ettersom både Keity Meier og Regitze Toft Jensen stilte som «enkvinneslag». Tøft gjort! 

Bare veteranklassen hadde altså fullt oppmøte, og Norge knep seieren. 

Gromme kaker i kiosken, og et fantastisk syngende crew i burgerteltet toppet dagen! 
Tilsynelatende gikk hele arrangementet på skinner, selv om stressnivået i sekretariatet tidvis var høyt  og det drøyde med premieutdelingen. Den foregikk ellers svært standsmessig, med både pall, flagg og riktig nasjonalsang.  

 

Atle Ottesen fra Kultur- og Miljøutvalget i kommunen innledet premieutdelingen med en liten tale. Han hadde også satt seg litt inn i trial, og var imponert over både sporten og arrangørene.  Vel fortjent og et godt utgangspunkt for å kunne dra i land liknende løft seinere! 

Klubben brukte altså noe område som ikke vanligvis er tillatt grunn. Det aller viktigste for å kunne gjenta det er at førerne respekterer grenser, ikke grisekjører på stiene eller lager unødvendig slitasje i terrenget. Med noen få unntak gikk det fint.  

Ettersom Trialavisa kjørte løpet denne gangen er det litt færre bilder, men desto mer innlevelse når jeg sier at arrangementet var bra. Vi stilte altså 4 kvinner i en høyst uoffisiell og selvbestaltet +40 kvinneklasse. Individuelt var Elise Elvestad best av oss, mens «team Pantertanter»   antakelig kom aldeles sist. Kanon morsomt, og vi håper på flere voksne jenter i skauen i framtida 🙂 

Bilder: Lørdag 

Søndag