Jamie Busto
Foto Jake Miller, © Andy Gregg/G2F Media

Resultater :  Trial GP           Trial 2            Trial 125           Inter
( de gamle klassenavnene henger igjen i resultatprogrammet)

Toni Bou sa før løpet at han ikke regnet med å kunne konkurrere om mesterskapet i år. Han røyk en sene i skulderen for en ukes tid siden, har ikke kjørt siden og en liten test-tur fredag var lite lovende.
Dermed burde det vært duket for Raga, men da Jamie Busto fortsatt ledet etter 2 runder luktet det smått sensasjon!
Til slutt vant likevel Albert Cabestany. Han hadde allerede tatt sine første VM poeng da Jamie Busto ble født i 1997..
Bou klarte å knipe 2.plassen, en prikk bak og 2 foran Raga, og det er nok første gang på 10 år han er glad for en andreplass!
Håkon Pedersen tok seg inn til en hederlig 18.plass, og særlig mellomrunden på 21 var lovende. Ole Kristian Sørensen er dessverre fortsatt plaget av infeksjonen som ødela forrige helg, og regner med å komme friskere og sterkere tilbake.

Klassene har nye navn igjen, og klassen under selve VM heter nå Trial 2. (Håper ikke de har betalt for dyre konsulenter for å komme opp med det navneskiftet!)
Her debuterte Sondre Gilje Haga, og også han kjørte en god andre runde men måtte se seg grundig slått i dag. Det var jo knapt prikker på de beste! Arnau Farré fra Spania er en erfaren kjører som også tok en rekke pallplasser i fjor, men her ble det seier for første gang 🙂

125 cc klassen ble dagens opptur for oss fra Skandinavia: Mikkel Brade tok 3.plassen!
I morgen er det ny dag og ny runde med nye muligheter. Toni Bou må ha trosset mye smerte i dag, og går nok mot en vond natt, men kommer nok til å gjøre sitt ytterste i morgen også. Noen modifikasjoner av seksjonene er meldt, men ikke hvilke eller om de blir vanskeligere..

Lykkelig Mikkel Brade som tok Danmaks første offisielle pallplass i et FIM internasjonalt statusløp! Foto: DMU
Lykkelig Mikkel med  Danmarks første offisielle pallplass i et FIM internasjonalt statusløp!  Foto: Tommy Brade