EM søndag: Senior, junior og veteran

Ib, foto Annette Gilje Haga
Ib, foto Annette Gilje Haga

EM søndag ble et løft for mange av juniorene, men dessverre ikke den beste dagen for våre beste utøvere i seniorklassen. Ib Vegard Andersen ble nr 10 i EM-åpningen – det er det beste han har gjort akkurat her i Pietramurata, men han er nok ikke superfornøyd!
Ole Kristian Sørensen kom på 18 plass, som helt klart ikke svarer til hans kapasitet. Han var sjuk, våknet med feber og verk i kroppen men bestemte seg for å gjøre et forsøk.. Han kjørte mye bra, men orket rett og slett ikke å holde trykket gjennom en hel seksjon og tidvis hadde han nok med å holde seg på beina.. Ole sier han regner med å være kvitt dette og være klar til VM neste helg!

Sondre Gilje Haga på 21. plass følte også at det ble litt stang ut på det uvant løse underlaget. I tillegg kom minder-pappa til å stå i veien så han ble påkjørt! Sondre har langt høyere ambisjoner og håper å få vist seg fram allerede i VM neste helg. Det er topp 5 som gjelder, sier han sjøl!
Julian Berntsen (nr 22) og Marius Christiansen ( nr 26) debuterte også i seniorklassen, og har også klare ambisjoner om å klatre på listene.
Marcus Eliasson på 23. plass skriver at han for så vidt er fornøyd, siden det er en del bedre enn i fjor.  Daniel Andreasson  var bare en prikk og en plass bak, også det en framgang fra tidligere.

Resultater alle klasser

I juniorklassen var det framgang over hele fjæla: her ble Nils-Johan Vold Gunvaldsen nr 10, det beste han har gjort internasjonalt. 4 prikker og 2 plasser bak kom Petter Bjerlin, også han med karrierebeste og 15 plasser opp fra Pietramurata i fjor. Jarand-Matias Vold Gunvaldsen tok 13.plass, i sitt første løp i juniorklassen, og også betydelig bedre plassering enn han noensinne fikk i Youth.  Anders Paulsen ble nr 20 – også han et godt jafs oppover lista.  I junior fikk også Mikkel Brade tellende plassering: han kom på 22.plass i sitt første statusløp i EM.

I veteranklassen kommer det stadig førere til. Arild Norum kjørte inn til en høyst respektabel 12. plass i et felt som inkluderer mange tidligere VM-kjørere. Dette er en klasse som har økt jevnt siden den ble opprettet i 2010, og  det er også moro å se så mange nasjoner på lista!  Markus Kipp fra Tyskland vant soleklart, han kjørte sin siste VM-runde i 1993 men har tydeligvis smugtrent litt.

Julian
Julian, foto Annette Gilje Haga
Marius
Marius, foto Annette Gilje Haga
OleK
Ole Kristian, Foto Annette Gilje Haga
Sondre3
Sondre, foto Annette Gilje Haga