Nå drar det seg til mot sesongstart

foto:Nina Håkonsen
foto:Nina Håkonsen

Nå drar det seg til mot sesongstart! Først EMfor alle klasser og helga etter VM. Den lille italienske byen Pietramurata har fått æren av å åpne EM-sesongen for tredje år på rad, og førstkommende helg er en hel rekke av våre førere på plass. På den foreløpige påmeldingslista er

Lørdag:
EM kvinner:
Huldeborg Barkved, Erika Melchior, Mette Fidje, Ingveig Håkonsen og Hanne Gilje Haga 
Youth 125:
Stian Paulsen, Sander Sørbye, Per Kristian Svensrud og Jarand-Matias Vold Gunvaldsen

Søndag:
EM
: Ib Vegard Andersen, Julian Berntsen, Ole Kristian Sørensen, Sondre Gilje Haga og Marius Christiansen
EM Junior: Anders Paulsen, Jarand-Matias Vold Gunvaldsen og Nils-Johan Vold Gunvaldsen og Petter Bjerlin
EM +40: Arild Norum
Totalt sett er dette en bra økning fra i fjor i disse offisielle klassene, selv om Ivar Norum og Håkon Pedersen ikke stiller denne gangen. Det er ingen fare – Ivar må prioritere fagprøven, og Håkon skal konsentrere seg om VM-løpene i år.

Sondre startet her i fjor, i Youth så han har rett og slett hoppet over juniorklassen. Nå har han fått plass på Top Trial Team, og de siste ukene ligget i trening sammen med bl.a Iwan Roberts. Anders Paulsen, Erika og Petter Bjerlin har trent sammen med Valle Folkehøgskole og Ib Vegard hele vinteren, og de andre har også lagt ned mange, mange timer på sykkelen i inn- og utland siden sist. Det har selvfølgelig alle konkurrentene også, men det er absolutt lov å være optimist på norske vegne !

I EM stiller fra Sverige stiller Daniel Andreasson og Marcus Eliasson i EM, og fra Finland Timo Myöhänen. Danske Mikkel Brade har tatt steget opp i juniorklassen, og det skal bli spennende å se om han har fortsatt framgangen.

Arild Norum er altså første norske fører som virkelig satser på +40 i EM-sammenheng. Han trent som et råskinn i hele vinter ryktes det, så nå blir det moro å se! I veteranklassen finner vi også en dansk trio:  Kurt Hansen, Jan Jørgensen og Thomas Pedersen fra Fyn Motorsport har også seriøse planer internasjonalt. Her er også Staffan Floessell og Sami Kymäläinen, så selv uten svensker denne gangen stiller Norden sterkt!

 

Nå er de norske deltakerne innlosjert i depoet! Foto: Haga
Nå er de norske deltakerne innlosjert i depoet! Foto: Haga