Classic på frammarsj i Norge

Kråkerøy ble første norske løp med en skikkelig gruppe Classickjørere
Kråkerøy ble første norske løp med en skikkelig gruppe Classickjørere

Det har vært spredte Classic-kjørere i enkelte norske løp, men betydelig flere Classic-eiere rundt i garasjene. Det har vært regelmessig trening på Lunner, og et bra knippe  norske førere har deltatt og gjort det skarpt i utenlandske løp. (Sjekk ut kategorien «Veteran og Classic» )
For noen år siden tok Maarten Mager til orde for å legge til rette for egne klasser for disse syklene i norske løp, men lenge var dette en hvilende mulighet.
Kråkerøy stilte imidlertid opp etter forespørsel, og la inn klassene,  nå skal også Skiptvet 30 mai kjøre klassisk. Dermed er det er god sjanse for at hele regioncup Øst tar inn klassen – hvis det stiller opp deltakere.

I Norden er det ganske mange løp,  det finnes en «Nordic Cup» (som inkluderer Tyskland  )  Her har jeg nå lagt ut en terminliste basert på opplysninger funnet på nett, men den er nok ikke 100% utfyllende. Oppdateres når nye invitasjoner dukker opp!
(Siste som er lagt til er Midsommar Trial i Tidaholm)

Terminliste Norden

Sørover er dette stort, innenfor alle motorsykkelgrenene. FIM-Europe har også arbeidet med å bygge opp sitt tilbud, og har Vintage Trial Cup med nytt reglement.

Terminliste og SR  FIM Trial Vintage Cup    (Lista er felles med RR og Enduro. Foreløpig bare ett trialløp ser det ut til, Folgaria i Nord-Italia 5-. september.
Reglement 2015              FIM Vintage Trial Folgaria på  Facebook 

Eskil Broen håndterer sin Greeves 1961 helt greit..
Eskil Broen håndterer sin Greeves 1961 helt greit..