Tilbakeblikk på NC-åpningen i Vaulali

Som tidligere skrevet forsvant jo mulighetene til en rask reportasje da jeg satt igjen PC på hytta i Søgne. Men en så fin helg kan jo ikke forbigås i stillhet, så -endelig! – et tilbakeblikk på årets første store løp. 

DSC_6698

DSC_6774Et trialområde kan være flott på mange vis, Vaulali har utvilsomt en av de beste utsiktene! Løpet ble også velsignet med godt vær. Området har svært mye å by på, særlig i kategoriene bratt og alvorlig ulendt, med mange spektakulære utfordringer!

 

 

Vaulali er en klubb med flere yngre kjørere, og et særdeles godt klubbmiljø.forsideVaulali_rot

Men de vil gjerne ha enda flere, og i anledning løpet hadde de laget et hefte som ble sendt til alle 3500 husstander! Her var det info om selve løpet, men også om trialsporten og klubben.  (Klikk på forsida for å lese)

DSC_6689De arbeider også aktivt for å skape samhold og miljø, og her er treningskveldene og klubbhuset sentrale. Nytt tiltak er gratis havregrøt en gang i uka, og det har vært populært!
Klubbhuset er en sak for seg: Luftig, lyst og med fantastisk beliggenhet er det også etterspurt som selskapslokale, særlig til konfirmasjon. Her blir så klart medlemmene prioritert 🙂

Litt svak deltakelse var det, selv om det tok seg opp da løpet nærmet seg. Sein påmelding kan nok ha sammenheng med innkjøringsvanskene til datasystemene, men ikke utelukkende. Første NC i fjor hadde 17 deltakere i eliteklassen, her var det 11. Dermed ble det også akkurat like mange kvinner og menn i eliteklassene.

????????????????????????????????????

Det var ekstra spenning knyttet til sesongstarten i år, spesielt med kryssing av spor som fordrer nytenking hos seksjonsleggerne. Arrangørene hadde lagt ned mange timer i forkant, og det var tilsynelatende ingen vansker med de nye reglene. Derimot ble det kommentert rundt vanskelighetsgraden, og spesielt de mange nedkjøringene med muligheter for å gå solid på trynet. Håkon mente det var flere enn i World Pro, men så ikke spesielt misfornøyd ut med det..

Flere bilder fra løpet: 

«When the going get tough, the tough gets going» heter det jo og det stemte også her: De mest rutinerte havnet i topp i eliteklassene, mens de ferskere sleit voldsomt.

????????????????????????????????????

53, 53 og 76 prikker på vinnerne i Elite- og juniorklassene sier sitt, og i hvert fall det røde sporet hadde en seksjon der ingen noensinne klarte det første momentet. (Synd, for de neste var også fine)

Resultatene er jo for lengst kjent, og det har også vært et løp til etter dette.  Håkon Pedersen viser at han har alle planer om å dra i land cupseieren i år, men Ib Vegard er hakk i hæl og også noen flere kjørere kan blande seg i tetstriden på en god dag.  Enda jevnere var det på jentesida, med 6 prikker fra vinneren Lene Dyrkorn ned til Erika Melchior på sjetteplassen!

DSC_7152_kapp