Klart for EM i Pietramurata

PM_RP

 Takk til Rune Paulsen, Hallgeir Barkved og Martin Haga for bilder 🙂 

Alt er klart for årets første EM-runde, eller i hvert fall  så klart som det pleier å være i Italia noen dager før løpet og vel så det. Totalt er hele 171 førere påmeldt, i følge Anders Minken er det deltakerrekord!

Oversikt over EM-klasser

Hjemmeside med deltakerliste og annen info

De norske troppene er begynt å komme på plass, noen brukte hele påska på veien ned og la inn gode treningsdager flere steder. God idé!

pitramurata1_runeP

 

 

 
pietramurata3_HallgeirBLørdag er det Kvinner og Youth som skal i ilden. Her er det tre norske deltakere: Ingveig Håkonsen, Huldeborg Barkved og Hanne Gilje Haga. Deltakelsen er dessverre svakere enn ønskelig fra andre land, men fjorårets sølvvinner Theresa Bauml og også nr 4 sammenlagt Bianca Huber er på plass.
Det er lov å håpe på gode norske plasseringer! Ingveig Håkonsen ble nr 14 i åpningsløpet i fjor, men kjørte seg opp gjennom sesongen, og har tatt store steg framover..
I kvinner Internasjonal ( ikke EM-klasse) stiller veteran Cathrine Patricia Hovden også i år. Tøft!!
( Men Cathrine, du er for beskjeden . Du kan kanskje stille i EM-klassen neste gang 🙂 !)

pietramurata2_MHagaI Youth deltar Sondre Gilje Haga og Herman B Hansen for Norge, og her finner vi også Pontus Ross fra Sverige.

Sondre gjorde mange gode løp  i fjor og fikk en 5.plass sammenlagt, mens Herman er ny i klassen.
I denne klassen  er det 125 cc og 12-16 år, og også her finnes det et lettere spor for de som ikke kjører for sammenlagtplasseringene.
I Youth Internasjonal er det også nordiske innslag: Stian Paulsen, Mikkel Brade (Danmark) og Linus Almthen (Sverige)

Søndag skal junior, senior og veteran i ilden. Når det gjelder de siste begrenser den nordiske deltakelsen seg til  Hainu Heinikoski, men deltakelsen er ellers god.
Der tar vi til gjengjeld grundig igjen i junior, med hele 5 norske, 3 svenske og en dansk deltaker:  Marius Christiansen, Kjartan Mikkelsen, Petter Bjerlin, Anders Paulsen, Tobias Johansson, David Lundin, Marcus Igelström og Morten Opstrup Andersen. Vanskelig å spå her, mange om beinet men Marius er vel å regne som sterkeste kort etter fjorårets 6.plass totalt. Han sier dessuten han har godfølelsen om dagen 🙂

Hele landslaget er på plass i seniorklassen, og det skal bli skikkelig spennende å se hva det siste årets satsing i dette laget kan ha gitt av framgang! Her stiller også Marcus Eliasson, som gjorde det skarpt i junior i fjor og Timo Myöhänen.  Dan Peace, som vant Youth forrige sesong har også valgt å hoppe rett opp i senior. ( Etter et «testløp» i finalen-der han vant juniorklassen) Det er mange andre sterke kjørere i denne klassen, men Håkon Pedersen avsluttet fjoråret med pallplass, og dette kan fort bli et morsomt år sett med norske øyne 🙂

seniortur

Her er det minderne som er på tur! Hallgeir Barkved, Kjell mikkelsen og Rune Paulsen. Martin Haga er også med, men han tok bildet!