Riska Motorsykkelklubb åpnet sesongen

Bildet viser trialkjører som kjører i vannsprut
Elva Hestånå er Riskas varemerke! Denne helga var nok vannet ganske kaldt..
Robin Tønnesen fra Søgne. Foto: Rune Helliesen.

Denne helga gikk det første løpet med nye regler, bare en uke etter arrangørkonferansen der de ble utdypet nærmere. På facebooksida Trialdebatten nevnes ikke rygging, men derimot kryssing av spor som et problem. Rotete og uoversiktlig for dommerne, samtidig som kjørerne naturlig nok bruker muligheten til å slippe flytting av hjul og trange svinger. Dermed må seksjonsleggerne tenke annerledes for å få inn den typen trialtekniske momenter.

Som dere ser av bildet over var det gode fotografer på besøk – sjekk galleriet nederst i innlegget!

Resultater lørdag              Resultater søndag

IMG_4440I eliteklassen stilte hele 8 førere på lørdag. Nils-Johan Vold Gunvaldsen har rykket opp, og i tillegg ble det et hyggelig gjensyn med både  Mardon Moi og Sverre Lundevold! De har absolutt ikke rustet helt bort, og ble nr. 2 og 4!  Sverre har vært i Tyskland, og blitt operert i håndleddet for.. er det 4de gang? Men nå er han også bedre enn på lenge!
Søndag måtte «gamlegutta» stå over; sikkert på jobb hos Motorsyklisten begge to. Suveren vinner begge dager var Ole Kristian Sørensen. Han satser enda mer i år, og begynner virkelig å få dreisen på kjøringa!
Når unggutta likevel nærmer seg bakfra lover det godt for sesongen videre.

Uten Mette Fidje ble det ingen i KE, og alle de øvrige jentene er nå sammen i KB. Huldeborg Barkved var strået hvassere, videre var det veldig jevnt. Seline Meling klarte andreplassen begge dager mens Maritha Christensen og Hanne Haga tok en 3. og en 4.plass hver.

I A er det nesten full utskifting fra i fjor, bare Jarand-Mathias Vold Gunvaldsen var igjen og halvparten av B-førerne har klatret opp.
Daniel Tangen vant B forrige sesong og åpnet like godt med seier i A lørdag. Klassen er uhyre jevn, så søndag var det hele tre andre som snek seg foran – med Jarand-Mathias på topp.

Også B har fått en drøss nye førere, og 15 til start er bra. Pallen var lik begge dager: Rikhard Hegreberg fra Randaberg på topp, fulgt av Mats Nilsen (Riska) og Sverre Trosnavåg (Bokn) Videre nedover lista skiller det stort sett ikke mer enn 1-3 prikker per plassering, så det er rom for store variasjoner på listene utover 🙂

Og jammen var det hele 14 stykker i C også, det må da være noen år siden sist? Even Sædberg var best begge dager, videre er det jevnt og gutta bytter på å slå hverandre.

 

Rune Helliesen og Svein Erik Fylkesnes er både kolleger og i Aibel og  aktive foto-entusiaster.
Denne helga fant de altså veien til trialområdet, og det var flaks – se galleri nedenfor 😀

PS: De har også tatt mye annet fint:

Rune Helliesens fotoside http://www.runehelliesen.no/
og på instagram 

Flere fra Svein Erik Fylkesnes