Riska vant på hjemmebane

OLYMPUS DIGITAL CAMERARiska har over tid vært lang oppe både sportslig og som arrangører, og innfridde på begge fronter: seier i juniorklassen til «Vikingene», og full kontroll på løpet. Været kan de jo knapt skyldes for, og utover dagen letnet det også 🙂

Riska var også klubben med flest deltakere, og den eneste som stilte i alle offisielle klasser. Utsatt påmeldingsfrist hjalp visst, så løpsdagen stilte over 40 lag til start. 5 i senior, 7 i kvinneklassen, 16 juniorlag og  8 i veteranklassen + en håndfull utenfor konkurranse.
Arrangøren hadde fordelt trykket ved å gi junior eget seksjonssett; dermed ble det ganske jevn fordeling og moderat med kø.

Dessverre rakk jeg ikke over alle 42 lag denne gangen – men her er mange av dem! Takket være dere som har sendt inn mangler nå bare Eiker junior?

 

Nok et gull til Eiker! Fto: Terje Christensen
Nok et gull til Eiker! Foto: Terje Christensen

Sportslig ble det svært spennende i både senior- og kvinneklassene, med uhyre jevne oppgjør. Etter 1.runde ledet Eiker med bare 4 prikker, og da de kjørte full pott med 5-ere i seksjon 7 på sisterunden trodde de sjøl løpet var kjørt. På det tidspunktet ledet da også OMS, men derfra og inn knep Eiker hele 16 prikker på konkurrentene – og vant en klar seier.  Oslolaget er for øvrig samme mannskap som vant juniorklassen i 2011!

DSC_3989I kvinneklassen var det enda jevnere, og her ble seiersmarginen til Vestkant bare 1 prikk – akkurat som i fjor, men denne gangen var det Hobøl som tok sølvet mens Trøgstad måtte nøye seg med bronsen.  Kristiansand var heller ikke mange prikkene bak, og har et yngre lag i full trening, så her kan det fort bli fire klubber i tetkampen allerede neste år!

Riskas juniorer var  i en klasse for seg, og ledet fra start til mål! Det er samme lag som vant i fjor, og samtlige holder junioralder minst et år til hvis ikke seniorsporet frister for mye.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVeteranklassen – der de gamle er eldst og vestene er i trangeste laget.
På første runde var det 6 prikker mellom lederlaget og fjerdeplassen, til slutt ble det over 10 men uhyre jevnt. Uten sine frontfigurere Per Ole Svensrud og Geir Børre Pedersen måtte fjorårsmester Eiker og også Sørlandets TK se seg slått. Hobøl vant, men må nok legge seg i trening for her er det mange «gamle» førere som passerer 30 og dukker opp på områdene igjen, med eller uten barn.
Kart Fredrik Kjeve fra Trøgstad er et eksempel- han har vært borte en god stund, men mekket sammen den gamle sykkelen sin og dro på trening for et par uker siden. (Og deretter til nabobygda og kjøpte ny, men det er en annen sak..)

DSC_4230Rune Vikeby var også nykomling i klassen, men ingen kan beskylde han for å være nybegynner! Han og Cato Karlsen har kjent hverandre leeenge, og nå har Cato lovt å prioritere egen trening han også. Kanskje kjører de sammen på lag neste år?  Vikeby er ellers en dyktig skytter, men mener trial gir den nødvendige fysiske treningen 🙂

Smaalenenes avis, nettutgaven, søndag 28.september!
Smaalenenes avis, nettutgaven, søndag 28.september!

Som alltid var det mange som gjorde litt ekstra ut av påkledningen, og Riskas juniorer med horn på hjelmen og tights fra H&M var absolutt i toppsjiktet løpsdagen. Imidlertid hadde Trøgstad vært på Felleskjøpet (eller kanskje bare i skapene hjemme og avtalt likt antrekk?)  Under innmarsjen og presentasjonen hadde de medbrakte høygafler, og her har Ola Bræck Larsen supplert antrekket med en liter H-melk fra Tine. Uslåelig! ( Klikk på bildet for å lese oppslaget)

 

Riska hadde altså mange lag og lagledere, og endatil 2 veteranlag som så klart tar ressurser ut fra funksjonærsida. De hadde hjelp fra Randaberg, men var ellers sjølforsynte med mannskap. Rundt 75 på selve løpsdagen, enda noen i forkant.

Stevneleder Per-Aksel Nilsen gikk rundt og passet på at alle har det bra, og skrøt av mannskapene. Dialekten avslørte ellers røtter fra Moss, men der borte kom han aldri i kontakt med trialsporten!

DSC_4314

Ole Harald Nygård er en av de mange som tro til – han var visst både presseansvarlig, resultatmann, seksjonsansvarlig og enda til klipper en stund da det trengtes. (Han ilte til da jeg tok bildet og sa at egentlig var det Annette Gilje Haga, Inger Karin Haga og Eirin Arman som gjorde jobben)

Klubben får ekstrapoeng for å gi blomst også til kiosksjefen Randi Pettersen under premieutdelingen, men hun var også så beskjeden at jeg ikke rakk å få tatt bilde 🙂 Men takk for maten, og vi ses igjen!

Flere bilder:

Fullstendige resultater pr klasse:

Senior        Kvinner       Junior       Veteran      Uoff. Blå        Uoff. Grønn