Nordisk mesterskap 2014

DSC_3015Sist nordisk mesterskap gikk i Kinna (i 2007)  vant Emil Gyllenhammar og lørdag sto han igjen på start og helt klar for reprise. Riktignok har Eddie Karlsson vært beste svenske fører i det siste, men Emil er ikke mye dårligere.

Nå er jo resultatene for lengst klare, Eddie vant og Emil tok sølvet. Timo Myöhänen knep siste medaljen og skjøv dermed Ib Vegard og Norge helt ut fra pallen, for første gang på en del år. Likevel ingen grunn til panikk, det var jevnt mellom de beste i de forholdsvis lette seksjonene.
Sjøl syns jeg jo det så alt annet enn lett ut, men tallene kan vel ikke lyve..
Etter Timo fulgte altså Ib Vegard, Håkon Pedersen, Ivar Norum og Ole Kristian Sørensen så det norske landslaget er jevnt!
leneI jenteklassen viste seg at erfaringen vinner. Lene Dyrkorns gikk til topps igjen, for hvilken gang vites ikke – hun hadde sjøl mistet tellinga. Emilie Westbye tok sølvet,  og Julie Sandanger bronsemedaljen. For Julie må dette regnes som det gjennombruddet vi har ventet på, for hun mangler hverken teknikk eller tøffheten og er absolutt en av de jentene som gjør at framtida for jentetrialen ser lys ut.

julianJuniorklassen ble en norsk parademarsj, med full medaljepott. Norgesmester Julian Berntsen gikk til topps igjen, mens Sondre Gilje Haga snek seg forbi klubbkameraten og kapret sølvet foran Kjartan Mikkelsen.

Daniel Andreasson var hakk i hæl, og også Rasmus Haglund kom seg foran Jacob-Olaus Vold Gunvaldsen på 6.plass. Brødre er det jo noen av i trialsporten, men tre brødre blant de 15 beste i nordisk er ikke hverdagskost: Gratulerer til Team Vold-Gunvaldsen!

DSC_2286

I veteranklassen var det bokstavelig talt svensk-«norsk» forbrødring. I første seksjon møtte jeg Niklas Herland fra NMK Gol, som riktignok har en merkbar svensk aksent men tok NM-sølv i +40. Han var mest opptatt av kampen mot lillebror Jonas Andersson, som rett nok hadde tydd til moderne sykkel for å få et fortrinn.. Jonas fikk sølvet i nordisk, med samme prikktall som vinneren, mens Niklas havnet nede på 13 plass – rett bak Helge Ruden, akkurat som i NM!
DSC_2290I denne klassen er alder ingen hindring. Nordisk mester ble 54 år gamle Lars Nordgren. Han kjørte 6 sesonger og 20 løp i senior VM før han la opp i 1987, med en 11.plass som beste resultat, så erfaringen er det ikke noe å si på. Og ja, det var en lang pause fra trialen før han kom tilbake for noen sesonger siden – men han brukte den godt på en endurosykkel.
Lars ble faktisk nr 19 i «Battle of Vikings» i 2013 – da 53 år gammel, og han har bare kjørt løpet den ene gangen. Respekt!!

Fulle resultater hos Kinna MK 

Kinna sto som alltid for et knirkefritt arrangement, og på lørdag var været også på lag. Veien opp på jordet som er mye av depoet var gruset siden sist, og det ble heldigvis ingen som satt fast denne gangen. Seksjonene var altså ganske enkle, spesielt i kvinneklassen, og etter jurymøtet gikk man også ut og gjorde noen små endringer før søndag.

DSC_2758De fleste i seksjonene koste seg nok, men aller mest moro denne dagen tror jeg disse gutta hadde. Tomas Eriksen (9)er jo ustoppelig i farta, og her hadde han truffet likesinnede.
Jonathan hadde riktignok satt igjen trialsykkelen hjemme, men stilte opp som minder for Tomas – og mente han godt kunne ta den jobben videre, når Tomas blir VM-kjører. Her har han fått hjelp av Lukas Berggren (11)  og de vet hvordan jobben skal gjøres!
DSC_2794

Om en 5-6 års tid skal kanskje denne trioen konkurrere i Nordisk?

Foreløpig utekstet og lite sortert – en masse bilder som gir bedre inntrykk av terreng, seksjoner og stemningen..