Svensk mesterskap med god deltakelse fra norden

Sotenas3. og 4. runde i SM gikk sist helg i Sotenäs, med deltakere også fra Norge og Danmark.  Sotenäs er en av de klubbene som er best kjent i Norge, på grunn av beliggenhet nær grensa og det særdeles populære løpet i påska. Klubben ble stiftet i årtusenskiftet, har drøye 50 medlemmer og 24 aktive kjørere – mange av dem pappa/sønn, og bare 2  SM deltakere. SM var et stort løft i ferietida for en liten klubb, og arrangøren har spesielt bedt om at det innstendig takkes alle hjelpere fra fjern og nær!

Ingen overraskelse at Eddie Karlsson var best av herrene begge dager, med Emil Gyllenhammar som en klar nr.2.  Lørdag gikk tredjeplassen til Marcus Eliasson, mens Ivar Norum lå godt an men måtte bryte pga trøbbel med sykkelen.  Intens mekking lørdag ettermiddag og kveld gjorde imidlertid susen, og søndag var det Ivar som fikk siste plass på seierspallen! Julian Berntsen skal kjøre junior i Nordisk, og stilte derfor heltemodig opp på 125 cc. Han klarte mye, og høstet fortjent applaus for det – men noen momentene ble likevel i verste laget.

Ingveig Håkonsen ligger an til å bli både norsk og svensk mester i år. Foto: Arne Hedin
Ingveig Håkonsen ligger an til å bli både norsk og svensk mester i år. Foto: Arne Hedin

Hos jentene har Ingveig Håkonsen vunnet begge de foregående rundene, og tok to nye seire i helga slik at hun nå i praksis er klar som svensk mester. Dessverre er jo jentedeltakelsen i nabolandet nå på et lavmål i SM, eneste svenske jente ble nummer to med Sofie Sørensen og Fie Anderssen fra Danmark på de neste plassene. Her øyner vi et dansk lag i Nordisk om to uker? NB: Resultatlistene gir et feilaktig inntrykk, da de danske jentene skal ha kjørt et enklere spor og derfor er rangert bak til tross for færre prikker. 

Junior SM har en klar ener i David Lundin fra Ale TK. Her ble det andreplass til Håkon Håkonsen begge dager mens Petter Bjerlin og Pontus Ross (Borås) tok hver sin tredjeplass. Pontus hold dermed også unna for klubbkamerat Alexander Larsson i sammendraget, men det er fortsatt jevnt om sølv- og bronsemedaljene når en runde gjenstår!  Mikkel Brade fra Hedeland Motorklubb i  Danmark kjørte seg inn til en respektabel 6.plass.

I ungdomsklassen med krav om 125 cc tok Filip Lundh og Ludvik Åsemyr hver sin seier, og ligger dermed fortsatt skulder ved skulder sammenlagt.

Sammen med SM kjøres ulike cup-klasser uten mesterskapsstatus. Her kjører ulike aldersklasser i skjønn forening og med varierende grader av blodig alvor og interne knallharde oppgjør!

I A-cup var det gledelig gjensyn med Adam Thiger, som snek seg noen få prikker foran Tommy Börjesson begge dager. Morten Andersen og Kristan Jørgensen fra Rebild Trialsport kjørte også her, mens det ikke var norske deltakere.
I B tok Jonas Andersson og Conny Englund ( begge Tiger MK) hver sin seier – begge skal kjøre +40 i Nordisk.
I C har Kjell Karlsson vært best både før og her.

Svenskene kjører i tillegg en egen klasse for 80 cc, men deltakelsen her og i USM var svak sett med norske øyne. Imidlertid velger mange i disse årsklassene å kjøre lokale serier, så det er ikke fullt så svart som deltakertallet kunne tilsi!

Takket være Arne Hedin har Trialavisa fått bilde av resultatlistene, men de er ikke sortert..

Resultater (usorterte) 

Takk også til Arne for flotte bilder av alle de norske deltakerne!