Klart for dobbel VM-runde i Penrith

Håkon får god støtte fra Top Trial Team/ Ossa Factory Team og Jitsie;  og sykkelen er snart satt opp og klar.  Fra venstre: Martin Hemmer , Ricado Bosi og Håkon. Foto: James Duxbury
Håkon får god støtte fra Top Trial Team/ Ossa Factory Team og Jitsie; og sykkelen er snart satt opp og klar.
Fra venstre: Martin Hemmer , Ricardo Bosi og Håkon. Foto: James Duxbury

Den britiske VM-helga er ett av sesongens høydepunkt, med både tallrike og kyndige tilskuere og fullt medieoppbud i den grad det finnes i trial. Riktignok ingen realistiske håp om hjemmeseier i World Pro, men James Dabill har i det minste et lite håp om å kunne kapre en plass på pallen igjen.
( FIM Press- Intervju med Dabill )
Spenningen i kampen om VM-tittelen er på topp: Toni Bou leder med 4 poeng foran Adam Raga etter forrige helg, med 4 løp igjen. Om ikke dette er hjemmebane for Toni har han kanskje et lite psykologisk overtak, ettersom han har vunnet de siste 4 britiske VM-rundene.. På samme tid i fjor ledet han med 2 poeng, men dro fra med 8 til nettopp i Penrith.

Det har i høy grad også vårt og Bergens håp Håkon Pedersen, etter en serie med svært gode plasseringer der han har vært så nære, så nære..  Håkon ligger nå på 9.plass sammenlagt, og kan avansere minst et hakk.  Han er dermed også best av de som ikke  deltok i Australia og Japan.
For tre uker siden klarte han jo også en 2.plass i EM, der både nivået og konkurrentene er mye de samme, og sist World Cup-runde ble han riktignok «bare» nr 7 – men samtidig bare 7 prikker bak vinneren!

Løpets hjemmeside        Arrangørens facebookside