EM Tanvald: Mange sterke norske plasseringer

kjartanKjartan Mikkelsen med superstart

Beste norske junior ble igjen Andreas Dammyr på 5.plass, Kjartan havnet en prikk og en plass bak. Likevel er det han som var den norske overraskelsen da han ledet junior etter en første runde på bare 8 prikker. Så ble det sykkelkluss på andrerunden, men uansett særdeles sterkt i sitt andre løp i denne klassen! Marius Christiansen tok 7.plass, og bare en håndfull prikker skiller disse tre norske førerne.  Litt skuffet var nok Julian Berntsen på 11.plass, han er jo nybakt norsk mester og kommer nok sterkt tilbake. Jacob-Olaus Vold Gunvaldsen rundet av de norske på 16. plass. ( selv om resultatlista oppgir at Max Schulz er norsk, og Marius Christiansen tysk for anledningen)

Seieren gikk til Marco Fioletti, foran Sascha Neumann, som dermed beholdt ledelsen i sammendraget. Marcus Eliasson gjorde ellers et nytt sterkt løp,  kapret tredjeplassen og holder en delt 2.plass sammenlagt med like mange poeng som Fioletti.

Håkon Pedersen er stabilt topp 6, Ole Kristian nr 8!
Håkon når ikke helt opp, men er nå stabil blant de 5-6 beste i EM-skiktet, og dermed også beste nordmann gjennom tidene. Franz Kadlec er ikke truet på topp, men deretter er det ikke så mye som skiller førerne – Håkon på 6 hadde 38 prikker – 9 flere enn Martin Kroustec på andreplass. Ole Kristian Sørensen hadde clutchtrøbbel og er godt fornøyd med dagen. Åttendeplassen er et godt skritt framover fra årets to første EM-runder.  ( For de mekinteresserte: senterbolten løsnet, og da er det visst ikke mye clutch å hente..)  Sørensen melder ellers også at det er meldt regn, og håper at vi nordmenn er mer vant med det enn an del av konkurrentene.. Også Ivar Norum på 11.plass gjorde sin beste plassering, men har fortsatt litt igjen før alt sitter i konkurranse?

Nils-Johan og minder Ole-Jacob Gunvaldsen klare til start! Foto: Oddbjørg Vold

Nils-Johan Gunvaldsen kjørte Internasjonal klasse, og kom på 2.plass der.

Klassen for de over 40 var igjen uten norsk eller svensk  deltakelse, men til gjengjeld gjør finnene det skarpt! Haapanen har vunnet de to første EM rundene, denne gangen ble John van Veelen for sterk men med andreplass leder finnen fortsatt sammenlagt.
Sami Kymäläinen fulgte opp med 6 plass, og litt lenger ned finner bi Jørgen og Jan Nylund. ikke rart finnene er vanskelig å tukte i Nordisk lag..