Ib Vegard vant cup-åpningen på hjemmebane

På forhånd var det både store forventninger og en del skepsis til det nye NC-formatet. Nå etter løpet virker alle fornøyde 🙂 . Resultatlistene viser vel også både at arrangørene traff bra på nivå, og at deltakerne valgte for det meste riktig klasse ved påmelding. Selve arrangementet forløp også greit – litt kødannelse i starten kunne nok vært unngått hvis flere hadde sett an hvor begynte i første runde. Honnør til  Eiker og de gode hjelperne som tok på seg dette arrangementet på kort varsel, og besto med glans!

Resultater                                 Seksjonsanalyse
Elitegutta hadde fått en del å bite i, og Ib Vegard var best denne gangen. Han fikk følge på pallen av Ole Kristian Sørensen og Håkon Pedersen, fulgt av Marius Christiansen som gjorde sitt beste løp hittil ? Med en god sisterunde ( bare 12 prikker!) ble det 5.plass på Martin Karlsen.
I kvinneklassen ble det virkelig jevnt, og her kunne vi for alvor se fordelen av ny klasse. Mens elitejentene har hatt tildels «full pott» i en del tidligere løp lå nivået her slik at mange kunne kjøre  store deler, og få uttelling for ulike ferdigheter. Camilla Dybedahl vant på 49 , 1 prikk foran Ingveig Håkonsen. Emilie Westbye fikk 52, Mette Fidje 55 og også videre var det jevnt.  Ros til arrangørene som  hadde passet på at terrenget likevel ga utfordringer nok der en del momenter var fjernet for jentene.

Oppgjøret i juniorklassen (opp til 21 år) ble vunnet av Håkon Håkonsen (29 prikker), mens Daniel Berntsen med 30 så vidt holdt unna for Geir Morten Græe fra Voss som klatret mange plasser etter en strålende sisterunde som bare vinneren matchet. Også i denne klassen var det jevnt nedover, og et nivå som var godt egnet for mange deltakere. |

Ungdomsklassen ( 13-16 år, 125 cc) er planlagt som C til B+ . Her hadde nok de beste en ganske grei dag på jobben, men siden det ikke finnes  enklere spor i cupen er det kanskje bra?  Vinner ble Kristoffer Mæland fra Vaulali foran Eivind Landmo (Grimstad) og Rikhard Hegreberg ( Randaberg)

I Ungdom jenter ( C til B -) gikk Seline Meling til topps foran Huldeborg Barkved. Disse to trener en del sammen, og er ganske jevne – forrige helg var det Huldeborg som vant i første Rogalandsrunde.
En av bekymringene for de nye klassene var at det finnes en del jenter som er eldre enn 16, men som ikke er helt klare for «nasjonal dame» ( jentene har jo ingen juniorklasse ).  Dermed havnet Cathrine Hovden og  Evelina Melchior i «Åpen klasse» ( C-B+) mens noen andre på KC-nivå kanskje lot være å stille opp. Forhåpentligvis har disse et godt løpstilbud på regionnivå, slik det nå har blitt de fleste steder!

De åpne klassene uten cupstatus samlet en blanding av eldre kjørere som ellers kjører trim A og B, og andre kjørere som synes dette var de klassene som passet til ferdigheter og ambisjonsnivå. Terje Glomset er jo en god A-kjører, og vant overlegent i » nasjonal åpen» ( B- til A +) , foran «superveteran» Helge Ruden og betydelig yngre Rikhard Bakurowitz.  Kristian Ottestad er også tilbake på sykkelen, uten å satse så voldsomt. Han valgte derfor «Åpen» (C til B+) men for en tidligere A-kjører ble nok det i letteste laget. Roy Dybedahl på andreplass tilhører veteranene, mens Henning Norum på tredje ikke er gamle kroppen. Henning sier sjøl at han kjører for moro – og stiller derfor også opp i trimklassen i regionløp. Også Anders Lundevold på femteplass regner seg nok nå som trimmer. Han kjører ellers enduro, og stilte i påsktrialen med gammal Yamaha TYZ og crosshjelm- men hadde noe mer moderne utstyr denne helga.
Trim kjørte nivå C og enklere, og Espen Søgaard med 3 prikker kan vurdere opprykk? Fredrik Gundersen (Karmøy) holder ungdoms-alder en stund til og voksen nok inn i den klassen, mens Odd Martin Sørheim tidligere bare har kjørt Classic-løp.  ( Hans Fantic var også den eneste classic-sykkelen i løpet )