Sverre Lundevold gir seg ikke !

Sverre Lundevold ble årets motorsykkelutøver 2012, etter en strålende sesong som ble toppet med sterk innsats i lag-VM
Sverre Lundevold ble årets motorsykkelutøver 2012, etter en strålende sesong som ble toppet med sterk innsats i lag-VM

2012 var Sverre Lundevolds store gjennombrudd, og ga berettiget optimisme for framtida for norsk trial. Kanskje kunne Coach Dammyr ha en liten mulighet for å bli tatt seriøst når han stiller med powerpointen sin, der målene er så hårete at de må støvsuge lerretet etterpå?
Mot slutten av sesongen var det imidlertid klart at smertene tiltok og at noe måtte gjøres med håndleddene, hvis han skulle trene som han må for å lykkes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVed oppstart av fjorårets sesong i Valle var det en ting som var trist: Sverre Lundevold kom til NC 1, og han gjorde en kjempejobb – men det var som dommer.. Det skulle bli flere dommerjobber utover året 🙁

 

Siden da har det skjedd en hel del, men ikke så mye av det har vært oppturer for Sverre. Foran denne sesongen måtte han innse at det ikke gikk å starte opp sammen med team Norway, og stilte plassen sin til disposisjon for en som kunne bruke den bedre. Voksent gjort, og sikkert ikke en enkel avgjørelse – men de som måtte tro at det betyr at han har gitt opp tar skammelig feil!

Sverre i aksjon under "Ferdinand Ice Festival". Foto: Stian Wethammer
Sverre i aksjon under «Ferdinand Ice Festival». Foto: Stian Wethammer

Sverre har hittil vært «under kniven» 4 ganger, og går det nå bra med den siste operasjonen står en runde til på arm nummer to for tur.  Det er ikke snakk om småtteri – ett av underarmsbeina kappes av og kortes inn, og det er beregnet en 3 måneders tid før det er trenbart igjen.  Og så venter mange, mange timer for å komme tilbake der han var..

Mens han venter blir det time etter tiime etter tiiime på treningsstudioet. ( Kondis, basis, balanse, spenst. Gjenta..)  Heldigvis har han holdt humøret og optimismen oppe med noen få økter på sykkelen. Det har vist seg å gå litt bedre på endurosykkel, så den har fått luftet seg litt 🙂 ( Både Eilef og Anders Lundevold har sluttet seg til flokken av ex-trialkjørere som er å finne i enduromiljøet, så han har gode treningskamerater! )
Han har også vært å se i trialterrenget, både på sykkel og i sving med å hjelpe andre – og for 2 uker siden var det et gledelig gjensyn på en trialoppvisning under Sørlandet Motorsport Show! ( Se film her ! – trial etter ca. 2 min)

Da Sverre sendte ut melding om at han må trekke seg ut av team Norway avsluttet han slik:

«Målet mitt er fremdeles å bli verdensmester, så lenge det er mulig for meg å kjøre trial!»