Norsk suksess i det spanske mesterskapet

premieutdelingSpanskMesterskap1_2014Parcmotor Casteollí nord for Barcelona er et av de nyeste motorsportanleggene i Spania. Senteret og Moto Club Montbui har vært vertskap for både VM og nasjonale løp en rekke ganger, og denne helga åpnet det spanske mesterskapet i «friluftstrial» som de sjøl kaller det her.
Bou og co er riktignok fullt opptatt med indoor-sesongen og starter sin nasjonale sesong først om en drøy måned. To kvinneklasser og sju andre kategorier stilte imidlertid opp, med totalt 101 påmeldte deltakere. (Det vil også si at disse løpene ikke er nevneverdig større enn våre norgescupløp)
I likhet med Norge holder spanjolene seg unna non stop-reglementet i løpene på hjemmebane, og været var visst ganske norsk det også akkurat denne dagen..

Fra team Norway stilte Håkon, Ib Vegard, Marius Christiansen, Sondre Gilje Haga, Kjartan Mikkelsen og Ingveig Håkonsen.

I klassen Tr2 ( som altså er den nest høyeste i Spania, men den høyeste som ble kjørt i dagens løp) ble det like godt to nordmenn på pallen! Håkon Pedersen vant, foran Miquel Gelabert Roura, med Ib Vegard Andersen på tredje.

I juniorklassen kom Kjartan Mikkelsen på femte og Sondre Gilje Haga på 7.plass, begge et stykke bak vinneren – men all respekt av det resultatet på bortebane hos verdens sterkeste trialnasjon.  Ingveig Håkonsen var meldt på i den vanskeligste kvinnesporet, og angret muligvis en smule på det – men det er jente med tæl, og nå skal hun nitrene på presis hjulflytting fram mot sesongstart!
For disse kjørerene begynner alvoret om en måneds tid, 29-30 mars når EM starter opp i Italia. Forhåpentligvis med en bra kontingent nordmenn på start?

Fulle resultater  (ekstern lenke)