Trialåret 2013

2013 har vært et godt år.

podium_juniorNorske kjørere har markert seg internasjonalt i flere klasser, her er det juniorpallen på hjemmebane på OMS – men Martin Karlsen fulgte opp med enda en pallplass uka etter. I seniorklassen gjorde også Ib Vegard sin beste EM-sesong og var nær pallen, mens Håkon gjorde en rekke gode VM-løp. Det ble ellers en solid norsk deltaker-rekord i EM, men det skulle bare mangle med så gunstig terminliste. Forhåpentligvis skal mange av dere følge opp i 2014, og en del som kjørte rekrutteringsklassen  International med stor suksess tar kanskje skrittet opp til EM-sporene?
Nasjonalt var det igjen nærmest umulig å skille Ib Vegard og Håkon, og sluttresultatet var også det samme som i 2012: Ib Vegard ble norsk mester, mens Håkon vant norgescupen sammenlagt.
Det triste i 2013 var jo at Sverre Lundevold fikk så store vansker med håndleddene at han måtte under kniven,  men for 2014 er det kanskje håp om at han er på plass igjen ?

Mange nye arrangørsteder:

landegod2Det var også tydelig i 2013 at vi har høy kompetanse på arrangement her på bjerget. EM på OMS er kanskje i særstilling, og fikk også «Gulløksa», og ringrevene på Karmøy, i Kristiansand og Kleive leverte som alltid 100% . Ekstra gledelig er det likevel å komme til «nye» steder:  Setesdal er kapable NC-arrangører, lag NM hos Vestkant Trial  gikk knirkefritt i tettbygd strøk, Bodø ga oss en uforglemmelig opplevelse med Midnattssol Trial etter mer enn 10 års pause og til Vaulali kommer vi gjerne tilbake!
På minus-sida er selvfølgelig nonstop-problemene. Her er det heller ingen endringer i vente for 2014..

Ole Kristian Sørensen på siste og avgjørende hinderX-trial suksess:
Arbeidet med å få sving på X-trial i Norge fikk et gjennombrudd med arrangementet i Stavanger, og etter det som ble sagt på Motorsportkonferansen ser det lyst ut for 2014!

 

Foreløpig er Eirik Ulltang alene om å forsvare de norske fargene internasjonalt, men på sikt bør det bli fler - også i juniorklassen.  Bilde fra 2012 - biketrial.no

Biketrial har også etablert seg, og frontfigur Eirik Ulltang rykker oppover rankinglistene internasjonalt. Han var alene om å konkurrere ute i 2013, men har andre norske førere hakk i hæl, så det bør komme flere etter – også i juniorklassen

 

 

Forhandlere og trialutstyr: 

familien tandberg foran Ossa

Her har det jo ikke vært mye bevegelse de siste åra, men 1.januar var Tandberg MC etablert – da som Ossa-forhandlere, seinere ble det jo også Gas Gas. Ossa har fått solid fotfeste, og helt på tampen av året har Montesa også gjort comeback, men Bergen Trialbutikk som ny representant.

Årets produkt blir muligens dødmannsknappen, som ble obligatorisk, men også vesten med innlagt ryggskinne har fått mye skryt!

Jubileum og kongebesøk  på OMS 

DSC_934350-års jubileet må  nevnes som et høydepunkt på høstparten, og spesielt Petter Bjerlin sto samtidig fram som en flott representant for førerne. Han har tilbudt kongen å låne trialsykkel, det være seg til eget bruk eller barnebarna..

 

Men årets øyeblikk var det Ib Vegard som sørget for! 

Ib_ogMarie

Dette ble nok det de fleste husker fra Motorsportkonferansen, sjøl om forslagene var mange og forhandlingene lange..

Ib fikk også sjøl fortjent heder som årets motorsykkelutøver.  På tampen av året slo han også til som busseier og har tilbudt en transport – og tilretteleggingshjelp som har falt i god jord. I morgen setter både han, Håkon og flere andre kursen sørover mot et lengre treningsopphold som sikkert blir starten på et enda bedre 2014!

Trialavisa ønsker alle et godt nytt år !