Rom(h)julstrial på Eikås

Julenissen viste god trialkunnskap. Med dårlig sledeføre vil kanskje trialsykkelen kunne konkurrere godt innen pakketransport framover?
Julenissen viste god trialkunnskap. Med dårlig sledeføre vil kanskje trialsykkelen kunne konkurrere godt innen pakketransport framover?

Dette indoor-arrangementet har blitt juletradisjon i Bergen, og er med på å sette en spiss på treningen på tampen av året, samtidig som det blir en trivelig avslutning for hele miljøet.

I år  var det lagt to ulike spor, ett på D-C (som snuste på B) og ett som beskrives som (B)-A-E.
Noen måtte nok telle på knappene (fort gjort på trialtøy..), men til slutt endte hele 8 kjørere i det høyeste settet og 3 i det laveste.

Graeme Carter hadde lagt ned en stor innsats i forkant av løpet men han måtte dessverre dra like før det hele startet. Heldigvis kom julenissen, og steppet inn med dømming og tidtaking..
Kvaliken ble kjørt etter internasjonale regler, med 5 seksjoner som ble kjørt 2 ganger. Det var stor entusiasme og mye bra kjøring, selv om det var tydelig at ikke alle hadde trent så mye i høst. Tiden ble et problem for mange, men de beste hadde ingen problemer med seksjonslengden. «Race off»  ble kjørt som  speed-seksjon og det var skikkelig populært! Også den ble kjørt 2 ganger, og her var det full innsats helt inn!

Det ble kjørt 2 x 5 seksjoner kvalifisering, og 2 runder «race-off» før det var tid for et avbrekk og  felles lunsj.

Maten gikk ned på høykant i klubbhuset. Det er ellers fotballdommere som oftest blir beskyldt for å ha mistet gangsynet, men for sikkerhets skyld har visst klubben skaffet seg en testplakat?
Maten gikk ned på høykant i klubbhuset. Det er ellers fotballdommere som oftest blir beskyldt for å ha mistet gangsynet, men for sikkerhets skyld har visst klubben skaffet seg en testplakat?

Det var kjøpt inn 100 pølser og med «spesial Eikås julebrus» gikk de fleste ned, med god hjelp av andre kjørere som trente ordinært denne dagen!

premier Etter lunch var det så klart for finale.  Her sto det mellom  Breder Forstønen og Kristoffer Larsen i det lave sporet og Håkon Pedersen, Mads Lexander og Thomas «Gas Gas Røssnes» (på Montesa!) i det høye.
(Det var faktisk 3 nye Montesaer i sving, Bergen trialbutikk har jo overtatt importen.)

Under lunsjen var seksjonene var bygd litt vanskeligere, men pølser og julebrus under vesten kombinert med sterk vilje mer enn kompenserte for dette og det ble en svært severdig finale. Her ble det kjørt slik at alle førerne gjorde seg ferdig med en seksjon før en gikk videre til neste, så det er lett for publikum å følge med.

Kristoffer Larsen stakk av med seieren i det laveste settet. Ikke helt uventet var Håkon Pedersen sterkest av de store gutta, foran Thomas Røssnes som hadde gjort comeback for anledningen!
Vinnerne fikk hver sin sjokolade pose – spørs om den noensinne finner veien til premiehylla ?

Håkon venter et par dager ( helt  til neste år 🙂 ) med å sette seg bak rattet og trekke sørover. Det har  vært brukbare treningsforhold hjemme, men nå lokker varmegrader og treningsfellesskap i Spania. Han møter både Ib Vegard og andre kjørere, og har blikket fast rettet mot neste sesong. I fjor kjørte jo Håkon helt strålende i sine beste stunder, og blir han stabil på det nivået kan det bli riktig morsomt!

Flere bilder – takk til Erik Pedersen: