Norges beste lag er: Eiker – Vestkant Trial – Riska .. og Eiker

Dagens mest populære vinnere: Vestkant Trial på hjemmebane: Julie Sandanger, Marte Hatletveit og Connie Ludvigsen med lagleder Rolf Ludvigsen
Dagens mest populære vinnere: Vestkant Trial på hjemmebane: Julie Sandanger, Marte Hatletveit og Connie Ludvigsen med lagleder Rolf Ludvigsen

 

Eiker kom, kjørte og vant – men OMS var hakk i hæl, så neste år kan det bli spennende! Her var det også moro at både Vestkant Trial og NMK Bergen stilte seniorlag – men andre hadde falt fra, så deltakelsen ble om lag som tidligere.

Riskas juniorer var forhåndsfavoritter, og vant overlegent, i år som i fjor.  Grimstadgutta så både lett overrasket og lykkelige ut over sølvmedaljene sine, og Vaulali tok siste pallplass. B-gjengen fra Bokn var særdeles fornøyde med å ha klatret opp fra 12.plass i fjor til fjerde i år ( og dermed også dratt godt fra Karmøy, som er nabo-rivalene..)  Junior er den eneste klassen med en liten nedgang i deltakelsen, og det er selvsagt bekymringsfullt hvis det er en reell trend.

Hos jentene ble det skikkelig duell: Etter første runde ledet Trøgstad 9-15, men så dro Julie Sandanger til noe skikkelig, med en runde på 4 prikker. Connie og Marte kjørte også sterkt, og totalt vant Vestkant med 25 prikker og knappest mulig margin over Trøgstad med 26. bronsen havnet i Valldal, og Kristiansand var ikke langt bak. Ni fullførende lag er heller ikke dårlig – det var fem i fjor, og sju i 2011.
Hos de gode og mer eller mindre gamle gutta ble det favorittseier til Eiker trialklubb, som dermed ble dobbeltmestere! Per Ole Svensrud , Bjørn Hovden og Henning Flaget fikk bare 4 tellende prikker, men 11 på Sørlandet og 14 på Hobøl lar seg også høre..
8 lag i denne klassen er ellers også rekord, og neste år er det mulighet for enda fler, hvis det som ble sagt rundt i løypa står seg over vinteren 🙂

Resultater:

Senior           Kvinner          Junior          Veteran      Utenfor konkurranse

DSC_8979Vestkant ligger i tettbebygd strøk – han på bildet er tilskuer med plass på 1.rad balkong. Publikums-seksjonen nede ved Vestkanten senter hadde jevn tilsig av publikum, og ga god reklame. Det jeg så hadde deltakerne god disiplin og kjørte pent på transporten, og det ble vel ikke rapportert problemer av noe slag.

Seksjonene var varierte, og fikk mye skryt.Det ligger mange timers planlegging bak å få plassert 24 gode seksjoner på det begrensede arealet klubben har til rådighet! Mange times arbeidr er nok et stikkord for suksess, og i alt var rundt 140 frivillige i sving. Vestkant kan muligens også ha satt ny rekord i rydding: klokka halv åtte var skauen ryddet for alle rester av trialseksjoner, og inne på skolene var det også tilnærmet strøkent.

Lag-NM er jo alltid et arrangement der humøret er på topp, og noen lag tar det litt lenger.. Nesodden hadde beste antrekk i fjor, som mexikanere – i dag kjørte de James Bond-inspirert i svarte dresser , og var også i år i en klasse for seg.  DSC_8322

De påsto at det ikke var så verst å kjøre i, og fikk svært mye positiv omtale rundt løypa!

DSC_9220Lotteriet var populært, og solgte godt. Det var mange flotte premier, og hovedgevinsten – en biketrialsykkel- gikk til Liss Thomassen! hun avsto fra å kjøre ned fra podiet sjøl, men kjenner vi henne rett har hun et stort hjerte som sikkert sørger for at pedalene kommer i bruk 🙂

Før premieutdelingen hadde Trialavisa også en liten egen utdeling av heder til andre støttespillere i trialfamilien. Det er jo ikke bare førerne som gjør en beundringsverdig innsats! Uten ildsjeler som Liss i klubbene, foreldre som stiller opp, trnere og dommere hadde det ikke blitt stort.

Arets_sjaforI løpet av sesongen har mange kjørte egne og andres barn land og strand rundt til løp og samlinger, og den jeg tror har kjørt lengst er Peter Melchior fra Valldal. Han får dermed prisen som «Årets sjåfør»

Minderne gjør også en beundringsverdig jobb der de løper rundt med tunge sekker, strekker seg over evne for å fange nedfallssykler og holder igjen atskillige kilo så lenge det går.

arets_minderHvem som er den «beste» minderen er vanskelig å si, og enkeltprestasjoner er nærmest umulige å sammenlikne, men en har utmerket seg spesielt: Terje Christiansen har nemlig vist stor vilje til å hjelpe andre førere, som leilighetsvis ikke har hatt egen hjelp med seg. Han har gjennom sesongen vært minder ikke bare for egen Marius, men for 3-4 av konkurrentene! ( dvs for rundt 25 % av førerne i eliteklassen!)  Førerne er for øvrig også sjøl enestående villige til å hjelpe hverandre, så de kunne godt fått en kollektiv pris..

 

JoIngeSist, men absolutt ikke minst: Det er ett kjøretøy som bringer spesielt god stemning, både for passasjerene og i depoet: Kleivebussen kommer alltid med godt humør!  At Kleive – og Skodjebussene  tok turen til Bodø bidro sterkt til at dette be ett av årets høydepunkt.  På jubileumskvelden under NC i Kleive ( som også var et strålende tiltak) var det også tydelig at Kleivebussen er godt forankret i klubbens verdier, så den fortsetter forhåpentligvis å rulle lenge enda.

arets_miljoskaper

Ettersom bussen ikke var tilstede i gymsalen var det Jo Inge Hammervoll som mottok diplomet. Det er også han som sitter i førersetet på bildet til høyre, der det på underlig vis går bra. Men er det noe kjøretøy som skulle klare trange svinger er det jo en trialbuss..

Nå er det slutt på den nasjonale sesongen, mens det gjenstår noen lokale løp og atskillige treningssamlinger. Vi ses nok!