NC-finale på Vaulali

Ferjeturen fra Stavanger til Tau ga en forsmak på den flotte Rogalandsnaturen som var helgas ekstrabonus for trialfamilien. Klubbhuset og terrenget hos Vaulali Trialklubb ligger antakelig på en av kommunens beste tomter, høyt og fritt med utsikt alle veier, og er dessuten så stort at en kan trene lenge der uten å utforske alt. La dere ikke lure av at de ikke er så tallrike på løpene ute: Klubben hadde ved årsskiftet rundt 300 medlemmer, og er i vekst. Det er ikke så mange som reiser ut, men på hjemmebane krydde det av unger i rekruttløypene, og rundt omkring var det også mange som var for unge til å delta i dette løpet.

Bildet viser pallen i rekrutt D
Her står litt av Vaulali Trialklubbs framtid. Adrian Reiersen Nilsen fra Gjerstad står øverst, men de 12 andre i Rekrutt D var fra arrangørklubben!

I Ole Barkved har Vaulali en meget sterk kjører, og et godt forbilde for alle  – men på hjemmebane stilte hele 6 A-kjørere, inkludert noen vi ikke har sett på en stund.

Terrenget er altså godt, og det er nok lagt ned mange timer for å fjerne vegetasjon. Seksjonene i det høye settet var til dels krevende, spesielt i A-klassen noe vanskeligere enn tidligere i år – men gjennomgangstonen var at deltakerne likte seg godt.
Enkelte av dommerne kunne vel profitert et lite oppfriskningskurs, men det var lite klaging å høre – kanskje fordi det oftest ble idømt for få prikker. Det var ekstra hyggelig å høre førere som på sisterunden takket klipperne fordi de orket å stå der hele dagen! Vel fortjent 🙂

Han klipte ingen feil det jeg så, og var lettbeint til å springe ned når folk sto fast. Og det var det en del av i denne seksjonen.
Han klipte ingen feil det jeg så, og var lettbeint til å springe ned når folk sto fast. Og det var det en del av i denne seksjonen.

Resultater  NC 6       Seksjonsanalyse     Norgescup 2013   (korrigert)

Håkon Pedersen vant altså eliteklassen og norgescupen, med knapp margin. I KE klarte Erika Melchior å sikre seg sin første seier. Gjennom sesongen har dermed fire ulike jenter stått på toppen, så bak Lene Dyrkorn er det jevnt. Totalt hat likevel Helene Sørlie vært jevnest, og vant sammenlagtseieren. Ny i KE var Julie Sandanger, som valgte å gå opp ettersom hun allerede var sikker vinner av KB-cupen. Ikke den letteste debuten, men hun holdt humøret oppe og gruer seg ikke til neste gang. Heldigvis ble det i år også tellende runder i de øvrige jenteklassene, så Seline Meling og Linda Mikkelsen fikk sine velfortjente norgescupseire.
A-klassen i år er uhyre sterk, og flere av de best plasserte kan vinne på en god dag. Andreas Dammyr (Nesodden) har vært på pallen i alle løp og med en  svært sterk høstsesong ble det klar totalseier, foran Ole Barkved og Thomas Sørensen (Flosta). Alle disse vil ventelig styrke eliteklassen neste sesong. I B kjørte Petter Bjerlin (OMS) strøkent igjen, og vant både løp og norgescupen. Sander Jøsang (Bokn) kunne vært en utfordrer på de øvrige pallplassene – men var på skoletur, og dermed ble det sølv til Nikolay Kristiansen (Kristiansand)  og tredjeplass til Andreas Wormsen  (Lista). Inntrykket både her og i de øvrige klassene er  at det er god geografisk spredning, og flere sterke miljø rundt i landet. I C ble det denne gangen avgjort på tid – løypene så spennende ut, men de beste er gode og satte knapt ned beina. De tre på pallen hadde til sammen 8 prikker.. Richard Hegreberg fra Randaberg vant,  lørdagens andreplass Erlend Udjus har bare kjørt 2 løp og kunne ikke gjøre noe sammenlagt. Sølvet i norgescupen gikk til Sverre Trosnavåg (Bokn) og bronseplaketten til Morten Melberg fra Vaulali – fulgt av klubbkamerat Mathias Voster.

 

DSC_7816Folk i farta: John Haugland har byttet til seg en Scorpa 4-takter og begynt å trene sjøl.  En annen nyhet er at han nå skal ta inn Montesa i vareutvalget, så kanskje kan det merket også få ny grobunn i Norge?

 

Trialavisa var spesielt imponert av kiosken. De hadde frukt, flere ulike varmvarianter, men fremst av alt et uovertruffent kakeutvalg.

bildet viser ulike typer kake i kiosken
Magamålet tillot ikke å teste alle..

 

DSC_7841DSC_7845

 

Det var ikke så langt rundt i transporten denne gangen, men litt kalorier går jo med. Magamålet tillot likevel ikke å teste alle variantene.. så derfor valgte Trialavisa å opprette et anonymt testpanel – the kakeStigs .
De gikk til arbeidet med stor entusiasme, og utropte til slutt Pavlova-kaka som vinner.
Signert Tone Melberg, om jeg ikke tar feil, og med litt ekstra kaffesmak i kremen 🙂
mmmmm  ..
Hun påsto at den er lett å lage, og deler sikkert oppskriften!

Fotograf Kristoffer Havn har også lagt ut en del bilder på bloggen sin

Premieutdeling NC 6

NC 2013;