NM 2013 : Ib Vegard, Lene, Marius og Per Ole

DSC_7252

Ib Vegard tok sin andre NM-tittel, og fikk den revansjen han var ute etter fra sist helg. Med bare 8 prikker var han en klar vinner, fulgt av  Håkon Pedersen på 19 og Ole Kristian Sørensen på 22. Spesielt sterkt av Ole Kristian som gjorde sin beste prestasjon på lenge!

Under premieutdelingen ble det så mye sjampanjesprut at Cato Busterud ønsket seg redningsvest – og Lene var den som ble grundigst dynket..

I kvinneklassen vant Lene Dyrkorn sin femte laurbærkrans, og nærmer seg Mardon Moi som har seks titler. På sølvplassen finner vi Emilie Westbye, som nå kjører for Trøgstad og heldigvis har funnet igjen kjøregleden. Tida er det verre med, men teknikken ligger der og hun fikk bra uttelling for de relativt få treningstimene! Med Camilla Dybedahl på tredjeplass seiler unektelig klubben opp som en av favorittene i lag-NM om noen uker! Videre nedover lista er nok B-jentene Julie Sandanger og Ingveig Håkonsen på 5 og 6 plass blant de som har god grunn til å være fornøyde med dagen 🙂

DSC_7220

Juniorklassen ble vunnet av Marius Christiansen på 12 prikker, mens det var svært tett i kampen om sølvet. Her endte Andreas Dammyr på 21, Julian Berntsen på 22 og Ole Barkved på 23!

Veteranklassen ble under premieutdelingen betegnet som tungvektsklassen, men det passer vel dårlig på vinneren..
Veteranklassen ble under premieutdelingen betegnet som tungvektsklassen, men det passer vel dårlig på vinneren..

Veteranklassen omfatter de over 40 år, og her gikk Per Ole Svensrud til topps. I forhold til de øvrige er han både bare ungdommen og en lettvekter, og kjørte andrerunden på 1 prikk.. Dermed vant Eiker tre av fire klasser!  Veteran har ikke offisiell NM-status og får ikke laurbærkrans – men det forgylte dekket var ingen dårlig erstatning! Sølvet gikk til Helge Ruden og bronsen til Arild Norum. Klassen kjøres nå som «Norgescup» over ett løp, og dette er et krav for å søke offisiell status. Bredden er det ikke noe å si på, og sjøl om det er stor spredning er nivået blant de beste svært høyt, så det bør bli en god søknad.

Fulle resultater              Norgesmestere i trial

Arrangementet gikk ellers rimelig knirkefritt. Gjennomgangstonen i alle klasser var at dette var i enkleste laget for å være et NM, som jo forventes å vise frem det ypperste idretten kan by på. Litt uheldig også at den «publikumsseksjonen» som lå nede ved depotet ikke var egnet til å gi inntrykk av at trial er en heftig idrett! Heldigvis var det flere tilskuere oppe ved seksjon 15, som var blant de heftigste! Elitegutta var samstemmige i at det var maks 5 eliteseksjoner blant de 15 , og dessuten et tilsvarende antall men B-nivå eller til og med lavere ( Reglene tilsier E og A, men omtaler ikke fordelingen mellom disse)
Tilsvarende gjaldt nok i noen grad alle klassene, noe seksjonsanalysen også viser.
I tillegg er det jo slik at seksjonsanalysen tar med alle, også de som ikke burde meldt seg på i utgangspunktet..

Som sagt gikk arrangementet strøkent, men det er som i mange klubber litt underbemannet. At det går bra skyldes ikke minst et knippe svært erfarne hjelpere fra egen og andre klubber, som fyker rundt og er problemløsere, og gjør flere manns/kvinns jobb.  Dommerproblemet går igjen i alle klubber, men heldigvis er trialfamilien villige til å trå til for å hjelpe og naboklubber samarbeider godt. Under morgendagens NC skal drøyt 80 funksjoner fylles, og nå i kveld er det meste på plass.

Undertegnede har vært deltaker i dag , og skal dømme i morgen – derfor litt knapp omtale i dette arrangementet!