Tilbakeblikk på ei flott helg på Kleive!

  IMG_4720

Kleivehallen er et fantastisk utgangspunkt for store arrangement, så allerede denne utsikten ved ankomst vekker forventninger. Nå i ettertid er fasiten kjent, det ble ei flott helg og både depotet i helga og sosiale medier i dag er fylt opp med skryt til arrangørene og glade kommentarer fra folk som har hatt ei fin helg.  Kleive med omegn må ha en veldig stor andel trialfunksjonærer i forhold til folketallet, men klubben takker også til de tilreisende som sporty stilte opp da det gikk ut en bønn om hjelp i depotet etter noen dommerforfall 🙂  I tillegg fikk klubben god hjelp av elever ved et par folkehøgskoler i nærheten, som stilte mannsterke som klippere.

Store arrangement krever god dugnadsånden i klubben, og det har Kleive-folket i bøttevis. Dette knippet med Sigerset representerer kulturen der alle stiller opp: her var tre generasjoner i full sving både før, under og etter løpet.

Det sportslige og resultatene er publisert tidligere, og kort oppsummert ble det en del nye kjørere på topp – Håkon Pedersen og Andreas Dammyr er to som kan suge på karamellen en stund, og har et lite psykologisk fortrinn foran NM..

For resultater – se tidligere innlegg

Seksjonene fikk mye godord. Kleive har jo svært variert terreng når de utvider området for slike anledninger, og også en hel del del stein og betong som var lagt opp for anledningen. Løpet var i enkelte klasser relativt lett, slik at forskjellene ble små. Sjøl om alle likte seksjonene var det jo noen som skulle ønske at de ikke var blitt bygd om og ned i vanskelighetsgrad i forkant av løpet, og mente det innimellom hadde ødelagt de beste delene..

Seksjonene i strandkanten er et varemerke!
Seksjonene i strandkanten er et varemerke! her Ole Kristian Sørensen

Løp over to dager gir gode muligheter for sosialt liv på lørdagskvelden denne gangen var det et spesielt innslag i hallen: Svein Neerland hadde en gjennomgang av klubbens 26-årige liv, med bilder, historier og analyser av hvordan det gikk som det gikk – altså stort sett bra. I den anledning var også podiet pyntet med et par gamle godinger – en Fantic og en Yamaha TY fra riktig periode. TY-en er samme modell som den som er i Kleives klubblogo fra 87, sier de som har greie på det 🙂    Klubben ble startet etter at Neerland kom til bygda som ungdomskonsulent i KFUM, og raskt så at det manglet et tilbud utover flåkjøring på halvråtne mopeder til de mange unge som hadde motorinteresse.
40 unge delte på 2 klubbsykler den første tida, så uka ble delt opp i skift der 6 trente om gangen, og  «Edgar Dyrli skrudde som en gal mellom øktene» ..

Det ble holdt avstemning om navn på klubbsyklene, etter at Knut Holm hadde forklart at "Du må aldri ha en sykkel uten navn.."  Holm er an av flere sædeles gode utøvere som reiste opp som trenere da klubben var nystartet.
2 stk 50-kubikk ble kjøpt hos Skogstad i Scweigaardsgate. Det ble holdt avstemning om navn på klubbsyklene, etter at Knut Holm hadde forklart at «Du må aldri ha en sykkel uten navn..» Holm er en av flere særdeles gode utøvere som reiste opp som trenere i klubbens første år.

Bilder kan ikke gjengi alle episoder og historier som ble trukket fra. Cato karlsen var den i salen som hadde vært lengst i trialmiljøet, og fortalte fra sin tidlige karriere på OMS : han mente det tok litt tid før trial ble idrett, det var mer en aktivitet for oss som var litt utagerende.. Og turer til løp har forandret seg: «vi rota oss sammen og kastet alt vi hadde av sykler inn og fylte etter med folk – opptil 10 stykker i en varebil (fra Martiniussen da også!)  Både gamle og unge så ut til å både lytte og le gjennom hele seansen!

Søndag var det så klart for nytt løp, med bedre vær i sikte. Håkon og Ib Vegard var begge skjerpet og klare for å vinne, men det ble Håkons dag igjen.  Ut på kvelden dro alle hjem – ikke helt uten viderverdigheter.  Liss fikk bagasjen sin utlevert på flyplassen så hun kunne sjekke den inn for tilbakereise, noen mistet lasteluka over fjellet og andre gikk tom for diesel noen mil hjemmefra… Nå er det imidlertid straks klart for ny tur, til NM i Trøgstad. Vi ses!

Bildene fra helga forteller mer om både løp og stemning. Her dukker det opp flere etter hvert!

Bilder fra lørdag

:

Setesdal folkehøgskole stilte med både førere og heiagjeng. Disse bildene er tatt av Åsmund Hagane, og har naturlig nok fokus på Setesdal-deltakerne.

Bilder fra søndag – foto  Sara Hemmer