Riska forsynte seg grovt av medaljefatet i Rogaland

Hyggelig gjensyn med Henrik Haga, og attpåtil på toppen av pallen!   foto Martin Haga
Hyggelig gjensyn med Henrik Haga, og attpåtil på toppen av pallen! foto Martin Haga

Sist helg var det duket for KM-finale i Rogaland da siste runde gikk på Bokn. Ikke så uventet var det Riska som dro hjem med flest medaljer, men også andre klubber i distriktet har både gode utøvere og bra ettervekst.  Løpet bød også på to gledelige gjensyn da Henrik Haga og Ine Susanne Jensen stilte opp for første gang i år.

Helt ute av trening kan de ikke være, for begge gikk likegodt hen og vant 🙂 Henrik var bare en prikk foran den andre halvparten av «Setesdalsduoen av 2011», Sander Meling, og også videre nedover lista var det jevnt: Fra seier til femteplass skilte bare 11 prikker.

Sander og Seline Meling ble kretsmestre i hver sin klasse. foto: Oddvar Meling
Sander og Seline Meling ble kretsmestre i hver sin klasse. foto: Oddvar Meling
I juniorklassen ble det seier til Simon Stenvik fra Vaulali. Foto: Roald Stenvik

A-klassen i KM rommer altså både A- og elitekjørere, og det er i dette sporet senior-KM avgjøres. De 4 løpene har hatt 3 ulike førere på toppen av pallen: Ole Barkved, Henrik Haga og Sander Meling, men samlet tok Sander en overlegen seier foran Ole og Kjartan Mikkelsen.   I kvinneklassen er det såpass få førere at rangeringen skjer etter samme prinsipp som i trimklassen ellers: høyeste klasse rangeres først, deretter nest høyeste osv. Også her har 3 førere vært på topp: Hanna Haga vant de to første rundene, så tok Seline Meling en seier og altså nå Ine Susanne Jensen. Sammenlagt vant  Seline  foran Linda Mikkelsen, og disse to er også de eneste som har fullført alle rundene.

KMrogaland_Junior 2013_red
I junior ble det seier til Simon Stenvik fra Vaulali. Foto: Roald Stenvik

 

Juniormesteren kåres i B-sporet, og også her har det vært mange som kniver om topp-plasseringene. Sander og Bjørn-Ove Jøsang tok hver sin seier tidligere i sesongen, men på slutten har Anders Paulsen vært uslåelig. Vinneren totalt ble den som har vært mest stabil: Simon Stenvik har ikke vunnet, men vært nummer 2 i alle løp!

Resultater Rogalandsrunde 4
KM Rogaland senior og junior
KM Rogaland kvinner