Laia kom, vant – og forsvant.

Laia Sanz hadde jo egentlig sagt adjø til trialen, for å satse på enduro. Men lysten ble for sterk, så forrige helg var hun tilbake på Montesa i Isola 2000.  Der ble det seier begge dagene, og et klart favorittstempel foran denne helgas finalerunde. I kvinneklassen er det nemlig bare tre av fem løp som teller når mesteren skal kåres- sikkert for å gi førere fra andre verdensdeler en viss rimelig sjanse, siden alle runder arrangeres i Europa.

Gledelig nok var det hele 44 jenter som stilte til start, det er visstnok ny rekord. Det ble jevnt mellom Emma Bristow og Laia Sanz, men Laia lyktes – og tok dermed også sin 13. VM-tittel på rad.  Becky Cook hadde en dårlig dag på jobben, og ble nr 10 – men beholdt 3.plassen sammenlagt, og er nok glad for at ikke alle runder teller ( korrigert, da det først kom en feilaktig liste)

Dagens gledelige overraskelse var imidlertid også  britisk: «We have a dark horse, you see» var stalltipset i morges, og det slo til!
coles_1
Joanne Coles stilte nemlig med comeback, etter 3 års fravær. Hun hevder å ha trent svært lite fram til de siste ukene eller månedene, og var rimelig gåen i armene da hun kom i mål. Likevel var det hun som sto på podiet på premieutdelingen, og dermed er nok også de kritiske røstene til laguttaket i Storbritannia forstummet!

Og dermed også tilbake til overskriften: Laia vant fortjent, men har allerede reist videre for å kjøre VM i Enduro, og stiller altså ikke i TdN i morgen. Det øker jo Storbritannias sjanser til å ta tittelen betraktelig, og med Emma Bristow, Becky Cook og Joanne Coles er laget det samme som seiret i 2009. Laia kan på sin side klare det mesterstykke å ta to ulike VM-titler samme helg!

De norske jentene hadde en dag på det jevne – ingen var veldig fornøyd med seg sjøl, men ingen hadde spesiell grunn til å være misfornøyd. helens Sørlie ble beste norske i dag, på 27.plass, men  Camilla Dybedahl og Erika Melchior var ikke langt bak på 31. og 32.

Resultater fra dagens løp i La Chatre

Sammenlagt VM kvinner 2013

FIM review fra løpet

maritha_Ib

 

Det norske depoet er samlet og hilser alle trialvenner i Norge: her skulle dere vært :-), vi savner dere! I år er supporterteamet ganske tynt besatt, men det er god plass til fler ved neste korsvei..

hilser