Påsktrial 2013 i solskinn – og kulde.

25 nordmenn og -kvinner stilte til start i årets Påsktrial, som samlet nærmere 100 deltakere.

Stevneleder Torgny Johansson ledet førermøtet for de nesten hundre kjørerne. Det kraftige lydhornet var en god idé!

Løpet arrangeres som del av MHF -trialen. Spesielt i Sverige er jo at de har to ulike forbund:  
SVEMO som tilsvarer NMF og
MHFU (Motorförarnas helnykterhetsförbund Ungdom) som tilsvarer MA. 
SM-runder og all internasjonal virksomhet knyttet til Svemo, mens mange mindre løp i noen distrikt er MHF-tilknyttet.
( Klubbene kan være medlemmer i begge forbund, og arrangere løp i begge kategorier)

MHF holder  både lisens og deltakeravgifter svært lave, og påmelding er løpsdagen. En hel del utøvere er da også bare med i disse løpene, og den nøkterne linja kan være en grunn til at det er mange mosjonister og veteraner som stiller opp? (Svemo’s løp i kategorien «enklare tävling» er av samme type)  .

Det var imponerende enkelt: en kø, en person tildelte startnummer og tok i mot betaling, samme kø gikk videre til sekretariatet som skrev ut kort på direkten og la vedkommende inn i datasystemet. 100 deltakere, 5 timers kjøretid og et par personer som arbeidet jamt med å legge inn resultater. ( De var sikkert stressa, men det vistes ikke på dem! ). Sotenäs har 63 medlemmer, hvorav 7-8 «aktive» – og er en rutinert arrangørklubb som også arrangerer SM-runde seinere i år.

Noen gjengangere var savnet: Ingen Adam Thiger, ingen Emil Gyllenhammar.. (Emil var der for så vidt, men for å hjelpe andre)
Dermed fikk nok Ib Vegard Andersen et lite favorittstempel før start, men jammen har ikke svenskene ristet en ny toppkjører ut av ermet: Marcus Eliasson fra arrangørklubben kjørte på null prikker!

Marcus Eliasson fra Uddevalla er 19 år, og vant sitt første større løp i dag.

Marcus var kjent for mange av de norske fra før, ettersom han var en populær og dyktig trener under påskas treningssamling i Uddevalla. Han er 19 år, og har trent godt i vinter. Målet er klart: Å kvalifisere seg for Sverige i lag-VM, og pallplass i det svenske mesterskapet. Han var tredje beste svenske i X-trial, så det virker ikke urealistisk!
Han skal også kjøre en del EM-runder, men må stå over Tsjekkia – som havner midt i eksamen. (Den er viktig, ettersom han søker politihøyskolen neste år – og der er nåløyet trangt! ) 
Å slå Ib var nok en overraskelse, og det skal vel nevnes at det var lett for de beste. Ivar Norum fra Hobøl kjørte også lett og lekende, og ble nummer 2 -med 1 prikk, mens Ib Vegard på tredjeplass hadde 3 prikker. Ivar har ellers hatt en liten tendens til kjøre strålende – men tabbe seg ut på lette partier innimellom. Fortsetter han sånn som han gjorde i helga er har sterkt å regne med!
Både i 125A og Motion A ble det norsk seire: Sondre Gilje Haga (ca 14) og Per Ole Svensrud (ca 40) kjørte begge på 6 prikker. Sondre startet jo rett i A i sitt første år i norgescup i fjor, og i år har han nok mulighet til å havne oppe i øvre del av listene.

Mange la merke til de mange dyktige jentene i skogen i helga. Ikke bare stilte en hel del av deltakerne fra jentesamlingen opp, i tillegg kom det et lite knippe comeback-deltakere fra både Sverige og Norge slik at det ble 15 i alt – noe som kan være svensk rekord..   En av dem var Emilie Westbye, som la opp i 2007 da kroppen ikke ville mer. Emilie har jo engasjert seg både som trener, dommer og tillitsvalgt, men nå har hun fått tid og overskudd, investert i ny Ossa 125 og hadde en strålende dag i skogen! Hun kjører for mosjon og moro, og meldte seg på i mosjonsklassen – men kjørte virkelig bra og var også beste norske jente.

Emilie er særdeles fornøyd, både med ny sykkel og med å være tilbake. Spesielt i Sotenäs, der hun har hatt mange trivelige treningsøkter tidligere! Hun skryter av Ossaen, og regner med det går enda bedre når hun blir fortrolig med injection-motoren.

 

Resultater hos Sotenäs Trialclub

Bilder hos Bengt Carlsson. Bengt kjørte løpet, men rakk å knipse også!