Biketrial-sesongen i gang med norgescup i Bergen

Det virker utrolig: mens store deler av landet fremdeles har kuldegrader og betydelig snø, har biketrial-gutta startet norgescupsesongen allerede. Så seint som fredag var hverken arrangørene eller deltakerne helt sikre på om dette kunne gå bra, siden snøen lå både her og der!  Heldigvis kom det mildvær og vind helt på tampen, og med en «dugnad i snøstormen fredag» som arrangøren beskriver det holdt det akkurat.

I biketrial brukes både naturlige og oppbygde seksjoner.

I alt 16 deltakere stilte til start, og det er ikke dårlig på denne årstida. Eliteklassen var styrket med Thomas Aasen, som  ikke kjørte konkurranser forrige sesong. Seksjonsnivået var også skrudd opp et hakk, og det ble en hel del 5-ere – men  det er nok nødvendig når utøverne skal nærme seg internasjonalt nivå, og det var ikke umulig. Thomas Aasen avsluttet med en sisterunde på bare 6 prikker, og sementerte seieren der. Med 44 prikker totalt var han 11 foran fjorårsmester Eirik Ulltang. På tredjeplass kom Mads Lexander, som virkelig må ha fått dreis på treningen i vinter! Forrige sesong lå han jamt på drøyt dobbelt så mange prikker som Eirik, nå var han bare 11 bak. Joachim Skjævestad, som slo til med seier i siste løp i fjor, måtte nøye seg med fjerdeplassen – hårfint bak Mads, her ble det skilt på antall nuller.   I tillegg til å trene gjør for øvrig Mads en formidabel innsats for å arrangere løp og få opp interessen for biketrial – i likhet med de andre elitekjørerne. Her er det de aktive sjøl som fører an og gjør jobben for å utvikle sporten, og det står det virkelig respekt av! De satser også skikkelig, og i likhet med elitekjørerne med motor har i hvertfall Eirik vært i Spania og trent på ettervinteren. (Han gjorde for øvrig også godt i en konkurranse der nede!)   
Eirik skriver sjøl på Twitter om dagens løp «måtte sjå meg slått av smått legendariske Thomas Aasen, men har ikkje tenkt at det skal skje igjen..» – så ambisjonene er i orden!

Eliteklassen: Mads Lexander, Thomas Remvik Aasen, Eirik Ulltang, Håkon Sveistrup, Erik Solbakken og Joachim Skjævestad. Foto: takk til Thomas Remvik Aasen

I Expert ble det seier til Tore André Andersen foran Villem Vaktskiold, som er nyopprykket. Videre i klassene er det naturlig nok flest lokale kjørere, men Even Lippestad fra Smaalenene Sykkelklubber blant de ivrigste, og hadde rømt fra snøkaos og tatt veien over fjellet. 

Og jammen var det ei jente med også: Tiril Rognved fra arrangørklubben hadde byttet ut kubikk med pedalkraft. Trialavisa iler til og ber om unnskyldning for at jeg skrev biketrial-gutta! Det skal ikke gjenta seg.

Resultater hos Bergen Biketrial     Omtale og noen bilder hos BBT

Aktuelle lenker: biketrial.no  , Bergen Biketrial,  Mads Lexander, Eirik Ulltang , Thomas Aasen