Resultater Trial des Nations 2012

Seksjon 14 var såpass heftig at gutta fikk applaus bare de stilte seg opp for å prøve. Her er det Ib Vegard, og det var et godt forsøk. Foto: Jan Dybedahl

Spania vant, og Norge ble nummer 5 , og det var akkurat som alle hadde ventet. Men de norske gutta gjorde en heltemodig innsats på det glatte føret, i seksjoner som var heftigere enn noen av dem har prøvd seg på før, og betraktelig vanskeligere enn i fjor.  I første runden var det riktignok åtte seksjoner der alle fikk fem, men i andre runden var det bare fire. I snitt hadde de ca 10 tellende prikker pr seksjon – mye, men ingen grunn til panikk eller til å be om frivillig nedrykk.  Og Spania hadde 45 prikker de også – det var ikke helt barnemat..  Storbritannia på andreplass hadde 143, Italia 178 og Frankrike 227.

I klassen «International Trophy» ble det ny andreplass på Sverige, denne gangen bak Tsjekkia mens Tyskland havnet på 3.plass. Danmark klarte sitt mål- de ble nummer 15, og hadde hele tre nasjoner bak seg på lista.  Og på begge runder var det bare 4 seksjoner der laget scorte full pott. Klar framgang fra i fjor, mener både kjørerne og lagleder.

Resultater Trial des Nations – VM klassen

Resultater International Trophy

 

Seksjon 14 - det gikk sånn, noen sykler ble dratt opp av tallrike hjelpere, andre kom ned - Lars Erik Fremstad hang utfor i tauet og holdt, mens Terje Lundevold tok i mot etter beste evne. Norge fikk 15 tellende i begge runder, men også de andre nasjonene dro femmere her.

Det var heftig, og det var tungt. Kristoffer Leirvaag gjorde god bruk av kreftene og jobbet som en helt de gangene han sto fast, og berget viktige prikker. En gang han sto på det ene beinet, og holdt både sin egen vekt og sykkelen mens han prøvde å komme oppover kom det fra en optimistisk Lars Erik: «Flytt beinet 10 cm nå» – som ville svare til å hoppe oppover mens du gjør ett beins knebøy i bratt sleip motbakke, med minst 70 kg vekt ute av balanse.. «Ja, for det er lett » kom det tørt – men Kristoffer kom opp, og berget 3-eren. I en av seksjonene var bestetida på de norske 88 sekunder , men to til hadde 90,0 sek – og det var etter hardt arbeid!   Hele laget scoret full pott for godt humør, gliste og strakk armen i været når de datt ned på mer spektakulære måter, og fikk definitivt publikum på sin side. Og alle sier de er klare for mer. For de som har mulighet anbefales supportertur til La Chatre første helg i september 2013!

En kommentar om “Resultater Trial des Nations 2012”

Det er stengt for kommentarer.