Alt klart for jentenes VM-finale i Moutier

 

Erika Melchior, Helene Sørlie, Camilla Dybedahl og Lene Dyrkorn har vært ute og sett på seksjonene. De ser ikke skremte ut!

I morgen er det klart for kvinnenes siste VM-runde, og Norge stiller med hele fire deltakere. Jentene kom nettopp inn fra seksjonsbesiktigelsen, og sier at det skal bli moro å kjøre – sjøl om det er klart for nytt gjørmebad. Mye glatt, og mye jordbakker! Sammenlignet med sist helg er seksjonene mer kjørbare – da var det mange som var alt for heftige, nå vil det bli prikker på grunn av glatt føre sier Lene. Med 15 års internasjonal erfaring på innerlomma vet hun godt hva hun snakker om. I løpet av den tida har det vært en voldsom utvikling, særlig de siste to åra har seksjonsnivået blitt skrudd opp flere hakk. Og sjøl om Laia Sanz fremdeles er klart best er det mange som kommer etter, og det er ikke lenger like sikkert at Laia står øverst. Ikke i år, men kanskje om ett eller to..
Også i Norge har det vært en utvikling, og sjøl om gjennomsnittsnivået endrer seg når en veteran legger opp kommer det flere etter. Både Lene og de andre lederne her nede mener at det er godt håp for framtida, ikke minst fordi de som nå er på vei opp har en god treningskultur.
At Laia har vunnet VM er allerede klart, og Emma Bristow er også svært nær en sikker sølvmedalje, etter tre andreplasser. Her kan imidlertid Sandra Gomez i teorien gå forbi, men da må hun vinne morgendagens løp! Ulike varianter av «Drillo-matematikk» kan gi ulike muligheter for sølv og bronse – men ikke alt er like sannsynlig.

Fra treningsområdet rett utenfor depot-hallen. Alle jentene kom over etter hvert, her er det Camilla.

 

Nordisk samarbeid: Johan Svensson er med det svenske laget, men gir gjerne råd til Ib Vegard og de andre norske kjørerne også. Sverige er jo jevngode med Norge, og kommer nok opp-når de har vunnet B-pulja..

 FIM preview om kvinnenes VM-finale