EM-finalen i Zelhem: Sverre tok sølvet!

Sverre-med teamsjef Michele Bosi som støtte denne gangen. Foto: Terje Lundevold

EM- finalen  ble arrangert i Nederland, i Zelheim der arrangørene hadde lagt mye arbeid i å skape et variert område – naturen i landet er jo ikke akkurat egnet for trial! Værgudene var også i godlune, med både sol og temperaturer som er sjeldne i september.
Foran siste runde var det flere klasser som i praksis var avgjort, men i kvinneklassen var det fortsatt spenning. Her ble det lørdag seier til Becky Cook, etter nok en jevnkjørt duell med Emma Bristow. Laia Sanz har jo dessverre vært skadet (etter enduro, ikke trial!) og har ikke hatt mulighet til å forsvare denne tittelen, og dermed ble det Becky og Beta som kapret EM-tittelen  i år.  Ossa-kjører Emma tok sølv, og bronsen gikk til franske Sandrine Juffet (JTG) så her var merkene godt representert!

Youth ble vunnet av tyske Franz Xavier Kadlec (Gas Gas) , som kjørte overlegent best denne dagen: Han hadde bare 7 prikker totalt, mens nummer 2 Jamie Busto (Beta)  dro på seg 34! Busto vant likevel tittelen, men med seier sikret Kadlec seg også EM-sølv.  Lørdag kjørte også Maritha Christensen, Anders Rosseland og Nikolai Kristiansen i klassene kvinner resp. Youth International – disse klassene har ikke EM-status, men er gode inngangsporter for å skaffe seg både opplevelser og erfaring!

Søndag var det tid for senior, junior og veteran.  Sverre var langt fra frisk, og hadde han spurt legen ville det vel blitt ordre om å holde senga, men akkurat det var ikke noe valg denne dagen. Riktignok skulle Francesco Cabrini ha mer enn vanlig uflaks for å miste tittelen – han trengte bare en 13.plass – men bakfra truet jo også Pietro Petrangeli Sverres 2.plass.

Det ble et uvanlig jevnt oppgjør om pallplassene denne søndagen.

Etter førsterunde ledet Cabrini på 27, Sverre hadde 31 og Petrangeli 32. På andre runde glapp det imidlertid litt for Francesco og dermed ble det seier til Pietro Petrangeli med 62 prikker, Sverre knep 2.plass med 63 foran Cabrini (også 63) – og på 4. hadde Martin Majicek (Tsjekkia) 64..

Bra dag for Italia i junior altså, og bedre skulle den bli når seniorlistene var klare. Her var Matteo Grattarola allerede sikret EM-tittel, men han hadde en ekstra utfordring: I 1992 satte Joan Pons en uslåelig rekord da han vant samtlige 6 EM-runder. 20 år etter hadde Grattarola mulighet til å kopiere denne bedriften, og det tente nok litt ekstra.. Etter første runde ledet nemlig Pere Borellas, men så klinket Grattarola til med en runde på 22 og dro dermed også den siste seieren i land, med 53 prikker totalt. Det må for øvrig også ha vært ganske vanskelig – på de 5 tidligere løpene har han ingen resultat høyere enn 28 prikker. borellas tok 2.plassen, Maxime Warenghien (Belgia)  tredje – og så kom det fire italienske kjørere på rekke og rad.. Aller mest oppsiktsvekkende med årets lister i EM senior er vel ellers at Storbritannia glimrer med sitt fravær!

Resultater (Eksterne lenker Phototrial)
 
 

 

Det ble EM-sølv til slutt for Sverre, etter en flott sesong! Foto: Terje Lundevold

 Sverre har hatt en i norsk sammenheng uovertruffen sesong. Han har vært på pallen i 4 av 6 EM-runder og 8 av 12 VM-runder, tok bronse i ungdoms-VM og i dag altså sølv i junior EM.  Nå venter en sykkel med flere kubikk, som skal bli gode å ha i kampen om NM-tittel og kongepokal neste helg, og ikke minst i lag-VM om tre uker!