Hordaland Cup 3

Første helg i september var det duket for 2 dager i terrenget hos Vestkant Trial. Lørdag var det Hordaland Cup, 3.runde, og søndag var det lagmesterskap samme sted.

Det var 27 deltakere i Cup-klassene, og gledelig nok nesten like mange rekrutter fordelt fra minirekrutt til RD. Tydelig at det gror i distriktet!

I eliteklassen var det 2 deltakere – Håkon Pedersen vant, men Thomas Røssnes gjorde også en god innsats og var nærmere nå enn i Norgescupen sist helg.

I A var det ganske jevnt i toppen: Kristian Haugland dro i land seieren med 49 prikker, mens det ble nesten dødt løp på 59 prikker mellom Connie Ludvigsen og Tomas Haugland Nilsen om de neste plassene. Tomas gikk til slutt foran Connie på flere 1-ere, deretter fulgte Geir Morten Græe og Ole Tuft. Disse tre gutta kjører ellers i B, men det ser jo ut til at de nå er klare for A til neste sesong.  Ut fra antall prikker var seksjonsnivået for øvrig helt på høyde med norgescup.

Moro at Connie er tilbake så smått også som kjører! Hun har jo holdt kontakten med miljøet hele tiden og er bl.a trener og leder for «Team Vest» – der både Tomas, Geir og Ole er med, sammen med Julie Sandanger og Erika Melchior.

I B var det 7 kjørere, og Espen Bolstad fra Voss var i en klasse for seg. Også her var antall prikker sammenlignbart med siste NC. Jentene kjører jo her i klasse med gutta- denne gangen var det Julie Sandanger og Marte Hatletveit. Julie har tidligere hevdet seg bra og var på pallen sist, men denne gangen ble det 4.plass bak Lars-Idar Vassenden  og Kristoffer Larsen.

I C- og D-klassene var det god deltakelse, og for det meste utøvere som ikke deltar i NC, slik at en tydelig ser at de regionale løpene fyller en viktig funksjon.  Noen har vokst, mange har trent i sommer, noen kjører for første gang – og i hvertfall Simon Andre Furu hadde gått opp en klasse. Det blir som ventet en del variasjon i listeplasseringene – og dermed også mer moro!  

Resultater lørdag

Søndag var det lagkonkurranse, og det var påmeldt hele 6 lag. Opplegget er svært fleksibelt, med mix-lag fra flere klasser fra E til R – som etter det jeg skjønner ikke kjører samme spor. Vestkant Trial stilte med 3 lag, Osterøy med 2 og NMK Bergen med ett. Arrangørklubben ble også best – men NB: Det var IKKE  laget til Håkon Pedersen (E), Ole Tuft (A) og Andreas Dyngeland(D) som vant.  
Adrian W Rongved (D), Lars Idar Vassenden (B), Vetle Sandvik (R) og Sigrid Sandvik (MR) tok innersvingen på sine eldre konkurrenter, og her må det være en konkurranseform av interesse for andre? 
Tilleggsinfo fra VKT:
Måten vi arrangerte lag KM var at alle de som kjørte i D-C-B-A-og E på lørdag kjørte samme spor som lørdagen.(HC3) mens minirekruttene kjørte fritt i seksjonene. Hvis en foresatt hjalp til å støtte sykkelen fikk mini-rekrutten 3 prikker. Ellers var det samme regler for de. Mini rekruttene var kjempe stolte, da de kjørte sammen med de store.

John Haugland

 

Resultater HC lag 

Bilder hos Vestkant Trial