VM-finalen: Sterk 9.plass til Håkon

 

Håkon gjorde en god figur i de siste VM-rundene. Foto: FIM/G2F Media

Søndag ble det satt punktum for årets VM utendørs, og de norske gutta klatret begge et par plasser oppover lista. Det hadde regnet kraftig natt til søndag – forholdene var blitt såpass mye vanskeligere at seksjonene ble modifisert, kanskje var føret en fordel for bergensere? I hvertfall kom Håkon seg opp på 9.plass, og det er en særdeles sterk prestasjon med det startfeltet som stilte i finalen. 
Sverre tok en 5.plass – og det sier jo litt om årets fantastiske sesong at han ikke er fornøyd med det! Bradley Cox var uslåelig på hjemmebane, og tok dermed også 2.plassen sammenlagt, foran Sverre.  
Nå setter begge de norske gutta kurs mot Finland, der de skal kjempe om tittelen både individuelt og som lag. Sverre har et par dager å kjøre seg inn på ny sykkel med dobbelt så mange kubikk som den han er vant med – den skal han bruke i nordisk, NM og lag-VM i hvertfall. 

I seniorklassen var det jo kamp på kniven om «kronprins-plassen», og jammen ble det Adam Raga igjen.. Han ble nummer 3 lørdag og nr 2 søndag, og da James Dabill klarte å skyve lagkameraten Jeroni Fajardo ut av pallen søndag endte Raga til slutt ett poeng foran i sammendraget. (Nåja, Jeroni ble vel ikke direkte skubbet ned, med en sisterunde på 29 prikker hoppet han vel ned sjøl!) Dermed fikk Dabill på hjemmebane også gleden av sin aller første tur opp på podiet i VM-seniorklassen!
Fajardo på tredje tok likevel sin første sammenlagt-plassering på pallen og har hatt en strålende sesong sett under ett. Juniormesteren Alexandre Ferrer klarte seg for øvrig også bra etter å ha gått opp til de store gutta, og kom på 11.plass bare et par prikker bak mer rutinerte Michael Brown.

Toni Bou var suveren, men hadde et spektakulært fall:
 Se bilde og video hos Trialworld!
Pressemelding FIM

Resultater søndag:                World Pro           Junior            Youth
Sluttstilling VM 2012:           World Pro           Junior            Youth