VM i Penrith : knallhard rivalisering om sølv og bronseplassene

Det er duket for årets siste VM-helg.
Mesterne er klare i alle klasser: Toni Bou, Alexandre Ferrer og Stephen Coquelin kommer til å stå øverst når søndagens innsats er over og heder og ære skal deles ut. Men bak dem er det kamp på kniven: I den gjeveste klassen er det bare 5 poeng som skiller nummer 2 til 4 , for Junior og Youth er heller ingen ting avgjort.

For senior er det Fajardo, Cabestany og Raga det står om i sølvkampen. Her er det bare Adam Raga som tidligere har tatt andreplassen, men han har til gjengjeld gjort det 5 ganger på rad – dvs helt siden han måtte avgi tronen til Toni Bou..
Albert Cabestany har 2 tredjeplasser å skilte med, sist i 2006 – og han vant sist VM-runde, mens Jeroni Fajardo har vært mest stabil av de tre denne sesongen – og virkelig hadde fortjent sin første sammenlagtmedalje..

For junior og Youth teller 11 av i alt 13 runder, og ettersom Sverre har to svake løp vil han i praksis ligge likt med Bradley Cox i kampen om sølvet. I juniorklassen gjør Dette gjør at det er Fransesc Moret som i praksis har det beste utgangspunktet, med Pol Tarres og Benoit Dagnicourt  hakk i hæl.
Også Håkon Pedersen er på plass i Penrith, og for Håkon teller det nok mest å få til gode løp og ikke minst kvesse formen til nordisk mesterskap neste helg. Med kjøring opp mot sitt aller beste kan imidlertid også han avansere noe i sammendraget der han nå ligger på 10.plass. og NB: dette er uansett en solid bestenotering både for Håkon og Norge, der ingen andre har vært i nærheten av en så god sammenlagtplassering i VM junior!

Løpets hjemmeside 
Litt VM-historie rundt se britiske rundene hos Trials Central