♥ Biketrial + trial = sant ♥

At trial og biketrial appellerer til de samme menneskene er knapt noen nyhet, men nå er biketrial også tatt opp som egen gren i Norges Sykkelforbund. Det betyr at det er klart for konkurransetilbud, norgescup og etterhvert NM slik at de som vil kan gjøre dette til noe mer enn en hobby.  Eliteutøvere har vi hatt i landet, og den uorganiserte bredden er det heller ikke noe å si på, så dette er på høy tid.
I det nyetablerte grenutvalget sitter  Thomas Remvik Aasen, Eirik Ulltang  og Bjørn Birkeland , så det er ikke mangel på kompetanse!
Men ettersom dette er sykkel og ikke motorsykkel er grenen altså organisert i sykkelforbundet, og forelpig har utøverne da funnet seg en sykkelklubb i nærheten for å kunne løse lisens og representere. Det kan det nå være slutt på, i hvertfall i Bergenstraktene  der Vestkant Trial har meldt seg inn i sykkelforbundet. Hobøl kommer nok etter, de har etablert sykkelgruppe, og også ved Oslo Motorsenter burde forholdene ligge til rette. Fordelen vil jo være at det holder med ett medlemsskap, og at utøverne med basis i trial kan representere «sin egen klubb»,  samtidig som trialsporten åpenbart har fordel av at trialutøverne trener på sykkel, og også kan rekruttere nye medlemmer den veien.
Reportasje om gutta i Bergen 
Uoffisielt NM og NC3 arrangeres førstkommende lørdag 14. juli på Oslo Motorsenter i Hvervenbukta med start kl 12 og 4 timers kjøretid, så er du i Tigerstaden bør du absolutt benytte sjansen til å se på. Her er det også åpnet for påmelding på konkurransedagen – se invitasjon her.  
Arrangør på OMS er IF Frøy, som er en av de ledende sykkelklubbene i landet både i terreng og på landeveien, så hvis denne klubben vil noe mer med biketrial er det gode nyheter. 
I Bergen er Bergen Cykleklubb og Vestkant Trial begge oppført som arrangører, rittleder er Erik Lexander.
Også her er det åpent for påmelding helt fram til konkurransedagen, men arrangøren ønsker selvfølgelig at flest mulig melder seg på innen fristen! 
Det er fire ulike klasser så det skal finnes et spor for alle utøvere – ettersom dette er helt nytt for mange er det også mulig å velge klasse etter at du har sett på seksjonene.
NB: For alle klasser unntatt elite er det også mulig å bruke engangslisens i disse løpene, du må altså ikke representere en sykkelklubb.

Kontaktinfo står i invitasjonen nedenfor:

Invitasjon til NC 4 og 5 i Bergen 

Info om biketrial:
www.biketrial.no
Norges Cycleforbund