VM i Santo Stefano: Mesterne klare i alle klasser.

Albert Cabestany var lenge dagens sensasjonsmann, etter at han ledet med hele 12 prikker - men så gikk det gæærnt..

Det så ut som Cabestany endelig skulle vinne, da han ledet med 12  prikker på Bou, etter å ha kjørt førsterunde på bare 6 prikker. Men nei – andre runde ble like katastrofal som første var fenomenal, og med 27 prikker raste han ned igjen til tredjeplassen. Bou gikk til topps igjen, og har dermed sikret seg enda en VM-tittel (den sjette på rad ) . Med 6 titler utendørs og like mange indoor kommer Toni etter sesongen også til å tangere Dougie Lampkins rekord  – han har 7 ute og 5 indoor.

For de norske gutta gikk det omtrent som på lørdag, Håkon ble nummer 11 og Sverre nummer 5 – mens Fransesco Cabrini dro i land en ny seier, sin første i årets VM. Sammenlagt holder Sverre 3.plassen sin, og han kan også rykke opp til andreplass med bra kjøring i de avsluttende rundene i England. Sverre sier for øvrig at kjøringa egentilg fungerte bra, så han kan ikke være misfornøyd med dagen sjøl om han jo hadde ønsket seg en bedre plassering!
Steven Coquelin leder nå så klart at han er sikret sammenlagtseier  i Youth Cup.

Håkon holder nå 11.plass også sammenlagt i junior. Overraskende vinner ble Maxime Warenghien fra Belgia, som tidligere ikke har vært på podiet i noen klasse!
I junior leder Alexandre Ferrer så klart at han i praksis har vunnet, og han valgte da også å avslutte sesongen i VM senior. Han klarte seg for øvrig særdeles bra, endte på 12.plass rett i hæla på Louis Gubian, Jack Challoner og Michael Brown, og knep dermed ogsåsine første poeng i klassen! Eddie Karlsson kjører også på –  sjøl om det blir mye 5-ere er det ikke helt full pott.

Resultater:                  World                           Junior                        Youth

Sammenlagt:              World                           Junior                        Youth

«Fabrikksmesterskapet»

team Repsol Montesa Honda er fornøyd med å sikret seg enda et «fabrikksmesterskap» – det 15. totalt, og det sjuende strake med firetakteren Cota 4RT. Legg merke til ulven på trøyene. Foto: FIM/G2F Media

 Det er en del ulv i fjellområdet nordvest i Italia. Men denne helga var det noen ekstra:

Det er jo tydelig hvor motivet kommer fra! Foto: FIM/G2F Media