EM- og VM i St Stefano d’Aveto – på forhånd

Denne helga er det både EM og VM i santo Stefano d´Aveto, som ligger i Liguria , en liten kystregion i nordvest-Italia. Byen kan føre sin historie tilbake flere hundre år før Kristus,og ligger naturskjønt til i en nasjonalpark  ved foten av Appenninene . Etter å ha lest om både området og arrangementet angrer jeg på at jeg ikke reiste dit! Det er dessuten meldt sol og rundt 20 grader, stort bedre går det vel ikke å få trialværet 🙂

Helga innledes med EM på lørdag, men arrangørene Moto Club della Superba har virkelig levd opp til navnet og lagt seg i selen for å gi trialentusiastene et flott tilbud. Trialuka startet allerede mandag, da det ble åpnet for trening – ikke bare for deltakerne, men også andre – og uka markedsføres som en anledning til å utvikle seg som fører. I tråd med dette kan man også følge løpet på trialsykkel ved å kjøpe et kjørepass, og for andre tilskuere er det shuttletransport.
Onsdag var det italiensk mesterskap – indoor – det vil si stadiontrial. (Resultater )

Dette løpet ble dessuten overført live ved web-streaming!  Det er også et web-cam og noe service i helga – sjekk ut løpets hjemmeside , og de er også på Facebook  . Knyttet til løpet har Beta også presentert 2013-modellen, og her ligger det også en del foto av denne

Fra Norge stiller Håkon Pedersen og Sverre Lundevold.
Dette er den andre EM-runden, og i første løp tok Sverre en 6.plass mens Håkon ikke fikk vist det han er god for og endte på 18 – noe han har alle planer om å rette på nå i helga!
Det er for øvrig dobbelt italiensk foreløpig i seniorklassen i EM der Matteo Grattarola (Gas Gas) leder foran Daniele Maurino (Ossa) , best blant juniorene var Steven Coquelin som jo også leder VM Youth. Men både Sverre og Bradley Cox er fullt i stand til å vinne, og hjemmefavorittene Fransesco Cabrini og Pietro Petrangeli nevnes også av arrangøren som utfordrere. Leserne bes krysse fingre og tær for Håkon og Sverre i morgen, i hvertfall i den grad det ikke går ut over treninga 🙂

PS: Under den første EM-runden stilte jo Norge med en mengde deltakere, denne gangen ble det altså bare to. Det skyldes i stor grad at det ikke er Youth – og kvinneklasse, og etter det vi har hørt er det mange som tenker seg ned til rundene i august!