Rogalandsrunde på Karmøy

Hei til leserne av Trialavisa!

Da var dagens Rogalandsrunde #3 gjennomført på Helganes (Karmøy) med Karmøy Trialklubb som vertskap.
16.juni ble en regnvåt dag, i motsetning til dagene før hvor været har vært strålende. Men selv om regnbygene kom og gikk  ble løpet gjennomført uten de store problemene. Det så ut til at førerne koste seg, og Karmøy Trialklubb sitt nye takoverbygg ble flittig brukt av de som ikke var ute i seksjonene.

Karmøy har nok ikke ord på seg for å legge opp de enkleste seksjonene i Rogalandsrunden, men løpsanalysen for løpet viser at de fleste klasser kom ut med middels vanskeliggrad. KB og KE kom nok litt vanskelig ut men her var også deltagerantallet så lavt at en snittanalyse ikke er helt reell. Flere klasser hadde også sine enklere seksjoner.

Førerne brukte tida de hadde til rådighet, siste fører leverte kortet to minutt før tidsfristen.

I tillegg til deltagere fra Rogaland var Trial Team Girls på besøk, og invitert til å delta. Jentene valgte å legge treningssamlingen sin til Karmøy for helga og det passet da fint å være med på løpet. 

Det var 61 påmeldte førere til løpet, hvorav 53 stilte til start. Kun 2 brøt.

Samtidig med løpet ble det gjennomført «oppvisning» for de yngste, her var 11 påmeldt og 10 stilte til start. 3 av disse valgte å kjøre i rekruttsporet i lavere seksjonssett for Rogalandsrunden. Resten kjørte i egne seksjoner satt opp for oppvisning 5-12 år, her var det laget variert vanskelighetsgrad som dekket de forskjellige førernes nivå.

 Med vennlig hilsen  Jarle Kallevik

Karmøy Trialklubb

Resultater       Seksjonsanalyse  

Som resultatene viser er det litt forskjell på klassene i forhold til Sørcup. Med færre førere er det ikke egen eliteklasse, og dermed ble det Sander Meling, Henrik Haga og Tor Bjørnar Knudsen som utgjorde pallen, med A-kjører Kenneth Saltved fra Karmøy på fjerde. Kenneth vant A i sist Sørcup, da med Sondre Gilje Haga på andreplass – Sondre kjørte B på Karmøy, og vant klassen klart, med Anders Paulsen (Riska)  og Sander Jøsing (Bokn) på de neste plassene.
Blant jentene var Ine Susanne Jensen alene i KE, og klarte seg bra – som arrangøren selv sier har jo ikke Karmøy rykte for de letteste seksjonene..
Trial Team Girls  er på Karmøy for å trene, og noen av kjørerne stilte som gjester i de andre klassene. I KB ble det seier til Julie Sandanger fra Vestkant Trial foran Marita Christensen fra Gjerstad, og i KC ble det et nytt jevnt oppgjør mellom Ingvild Webb Dahl og Mette Fidje fra Kristiansand – denne gangen var det Ingvild som kapret seieren.  At disse jentene hadde tre ganger så mange prikker som forrige helg sier jo også litt om at vanskelighetsgraden var noe større. NB: uten at det betyr at den var for  høy!  Hanne Gilje Haga fra Riska på  tredje hadde færre prikker enn før, og det viser vel helst at hun er på stigende form og begynner å finne seg til rette i C- klassen 🙂
Hanne sa for et halvt års tid siden til Trialavisa at hun først nå satser mer på trial, og den økte treningsmengden begynner nok å gi resultater!
For gutta i C-klassen ble det også et bytte av plasser på pallen – denne gangen ble Daniel Tangen best foran  Rikhard Hegreberg og Bjørn Ove Jøsang.
I D ble det en hyggelig hjemmeseier til arrangørklubben: Storm August Kalleland tok igjen førsteplassen foran Sverre Trosnavåg fra Bokn, disse to var jo tetduo også sist på Randaberg. Løpstilbudet for kjørerne på denne kanten av landet er i det hele tatt meget bra, og det skyldes selvfølgelig kombinasjonen av god bredde og sterke klubber med både vilje og arrangørkompetanse!