Ny pallplass til Sverre Lundevold

Adam Raga

Det ble en spennende dag i Cordoba  dag. Etter første runde ledet Sverre Lundevold Youth-klassen, og Ib Vegard lå også oppe på en delt 7.plass – i mål var begge falt ned et par plasser og endte å henholdsvis tredje og tiendeplass. Håkon Pedersen gikk imidlertid motsatt vei etter en meget god andrerunde på bare 14 prikker – han rykket fra nest siste opp til 11.plass, bare en prikk bak Ib Vegard.  I hvertfall litt av forklaringen på Sverres svake plassering lørdag var tekniske vansker, visstnok vann i bensintank og gasser – i dag var han tilbake i det toppskiktet han har hørt hjemme hele sesongen!

Den som var mest preget av gårsdagens fysisk skader var nok Jack Sheppard – han gikk bokstavelig talt på trynet lørdag, inn i en stein og mistet hjelmen. Så visstnok ikke pent ut, og han var heldig som slapp unna uten verre skader – men dette må nok ta skylden for både lørdagens 9.plass og dagens beskjedne  nummer 13.  sammenlagt er Sverre på en foreløpig trygg tredjeplass, Håkon rykket opp til sjette etter at Cedric Tempier ikke kjørte  helga  (han har skadet hånda etter det jeg forstår av de franske nettsidene..)  I juniorklassen er imidlertid beitet meget jevnt, og flere kjørere puster Håkon i nakken etter at de dro innpå i helga. 

Også laia Sanz stilte for øvrig til start lørdag, men hadde et stygt fall og brøt – hun vil ikke risikere skade, og skriver sjøl at neste helg er viktigere – da åpner nemlig kvinnene sin VM-sesong i Andorra!

Toni Bou var overlegen igjen, og heller ikke Fujinami på fjerdeplass kan vel ha vært voldsomt hemmet av skade.  Etter at Cabestany fikk problemer med girkassa og 51 prikker på sisterunden sto kampen om de ledige pallplassene mellom Raga og Fajardo, der Raga til slutt endte foran etter bare 5 prikker på sisterunden.

Eddie Karlsson var tilbake i VM-sirkuset i den gjeveste klassen, han kommer seg jo gjennom og drar poeng sjøl om det blir en del prikker- i helga ble det 14. på lørdag og 13.plass søndag.

Resultater:               World         Junior          Youth
Sammenlagt:           World         Junior           Youth

Pressemelding FIM