VM-runde i Australia

Tony Bou med ny seier foran et tallrikt publikum ved Mt Tarrengower. Foto: Infomotor

For første gang i trialhistorien  er en VM-runde lagt til Australia. Det kjøres en dobbelrunde ved Mt Tarrengower,  ved byen Maldon.  
Fra Europa har rundt 25 kjørere tatt turen, og i tillegg stiller rundt 15 «lokale» kjørere fra Australia og New Zealand, som til vanlig ikke deltar i løp i Europa. Vm-klassen er godt besatt med alle de faste kjørerne, i junior stiller 6 fra Europa – dvs de beste, samt Håkon Pedersen. Det er tøff satsing av Haakon! I Youth er bare tre toppkjørere på plass: Stephen Coquelin, Bradley Cox og Sverre Lundevold som jo vant sist runde og stiller med oppbacking av Top Trial Team.

FIM preview for løpet
Løpets hjemmeside
Mer om trial down under  på  «Trials Australia» 

Første dag i Australia er over, og de norske gutta plasserte seg som nummer seks og tre i klassene.  
Det er jo vinter i Australia nå – se værstatistikk  . Det var kaldt vær, og 17 år siden forrige gang det har regnet så mye på de trakter, så bergenseren hadde kanskje et fortrinn?
Håkon har i hvert fall best grunn til å være fornøyd, ettersom han prikkmessig ikke var så langt bak sterke kjørere som Jack Sheppard og Benoit Dagnicourt. Sverre fikk en verre start på dagen da han fikk ødelagt et hjul allerede i femte seksjon. Hjulet ble byttet, men det ble stress og opplevd tidsnød.  I andre runden hadde han kontroll, og halverte prikktallet fra 40 til 20 som nok er mer i tråd med kapasiteten. Vinner ble Coquelin ( 9+ 11) foran Bradley Cox (23+14).
Sammenlagt ligger nå Sverre på tredjeplass, og Håkon har rykket opp til åttende. I morgen er det «all in» skriver Håkon på Facebook, og Sverre går nok også for en god andre dag slik han hadde da han vant i Frankrike!

Sverre med tredjeplass og tekniske vansker på lånt sykkel - en godt kjørt 2011 modell. Håper den tåler søndagen! Foto: Terje Lundevold

Blant de store gutta var Bou overlegen, han hadde 24 prikker – mindre enn halvparten av Ragas 54. Kampen om tredjeplassen var knivskarp, Cabestany tok den tilslutt foran Fujinami – avgjort på antall null da begge fikk 65 prikker.  Også VM-kjørerne sier til Trialworld.es at seksjonene med stein og leire ble svært krevende spesielt på grunn av det dårlige været. Bou sier også at han håper det blir slike forhold i morgendagens runde, så seksjonene fortsetter å skille kjørerne like godt.. 

Resultater:    World Pro    Junior     Youth 

Pressemelding fra Honda Repsol Montesa

 

Seirspallen i Australia
En glad Tony Bou på toppen igjen - nå har han ni poengs ledelse på Raga i sammendraget foto: FIM/G2F media

 

 

Adam Raga fikk en ny andreplass, og sikret samme plassering sammenlagt foreløpig foto: FIM/G2F media
Albert Cabestany er stabil, han har tatt alle bronseplassene hittil i sesongen - sammelagt også tredje, men bare tre poeng bak Raga så løpet er ikke kjørt i kampen om medaljene! foto: FIM/ 2GF Media

 

Fujinami tapte knepent, men satser på revansje søndag. Foto: Infomotor

 

Tredjeplassen er jo heller ikke verst, men Sverre tenker seg opp noen trinn - kanskje allerede i morgen? Foto:FIM/G2F Media