Scottish Six Days Trial 2012

 

Martin Hemmer er klar for sitt tredje Scottish

I årets utgave av Scottish ( SSDT) finner vi 2 nordmenn: Martin Hemmer, som kjører for tredje gang og nykommer Geir Ingvald Landmo fra Grimstad. Sistnevnte sto på reserveliste og fikk plass bare en ukes tid før start, men fikk kastet seg rundt og stiller med både tallrike verktøykasser og heiagjeng!

Scottish Six-Days er et annerledes løp. Non-stop regler, 30 seksjoner for dagen, bensinfylling ved hjelp av militæret, påbudt matpause og flere ulike tidskontroller. Kjøretida er lang men ofte knapp og transporten er veldig lang. Mer enn 10 mil i dag, og det er ikke på langt nær den lengste! Transporten går dessuten dels over myr og fjell, og kan slite ut noen og hver. I dag fikk kjørerne også regn utover dagen, med lave temperaturer tok det på kreftene. Og ettersom du er overlatt til deg sjøl oppe på fjellet, blir sekken med verktøy, deler, ekstratøy, ekstar mat og vann rimelig tung!

Dette hadde Geir Ingvald i sekken første dag. Pluss matpakke, noen liter vann i drkkesekken, litt førstehjelpsutstyr og noe annet småsnask som ikke var tilstede da bildet ble tatt. Den var blytung! Ved hjelp av Martin skal han lette den en del før tirsdag..

Martin kjørte første dag på 21 prikker-ikke så dårlig, men det ble likevel et godt stykke ned på lista. Fem kjørere har null så langt – Dougie Lampkin, Jordi Pasquet, Alexz Wigg, James Dabill og Richard Sadler.  Beste jente er Emma Bristow, på 21 prikker.
Resultatene finnes på http://www.ssdt.org 

Geir Ingvald startet dagen med at sykkelen gikk varm på transporten fram til første seksjon. Med lite hardkjør i norske skoger var nok potta godt fylt opp med olje og sot, for etter noen kilometer sto blårøyken bak ham og da han parkerte foran første seksjon etter 7 miles på veien luktet det svidd. Endestussen på eksospotta på Ragaen hans er av plast, og det er som kjent et brennbart materiale.. Løsningen ble å ta fram saga, og det ordnet biffen for første dag. Noe seinere kokte sykkelen, men da han fikk koblet forbi termostaten gikk det også bra. Litt av en ilddåp for sørlendingen med andre ord, men er i mål med godt humør og rett i overkant av 100 prikker.

Kort prosess med saga reddet dagen. Foto: Eivind Landmo

Med sykkelen i Parc Fermé er kjørerne påtvunget avstressing i kveld, men har 20 minutter før start til å klargjøre sykkelen. Da står nok Geir Ingvald klar med både reint luftfilter og nye pottedeler!

I kveld fyller gutta på med spaghetti og hveteboller, I morgen venter blanke ark og mer enn 100 miles på sykkelen..

 

Geir Ingvald i en av de første seksjonene i dahgen løp. Han kjører til vanlig i trim B eller deromkring, og det står all respekt av prestasjonen!